Weekblad deGouda digitaal

Kinderkaasroute door de Goudse binnenstad

Gouda – De ondernemers van de binnenstad organiseren vanaf 19 juli tot 23 augustus elke donderdagochtend de Kinderkaasroute in de Goudse binnenstad. Al een aantal jaar werd Achter de Waag zes weken lang de kleine Kinderkaasmarkt georganiseerd, een combinatie van een aantal kramen met lokale producten en de bekende Oud-Hollandse spellen van de ondernemers Binnenstad. Dit jaar pakken de ondernemers het iets aan. In plaats van alleen Achter de Waag, staan vanaf komende donderdag 19 juli de spellen door de hele binnenstad, verspreid in de straten.

Kinderen kunnen met hun ouders de oud-Hollandse spelletjes (zoals sjoelen en klompen vangen) spelen, terwijl ze door de gezellige straatjes van Gouda kuieren. In iedere straat is een stempelpunt en na het spelen van de spellen kunnen de kinderen Achter de Waag met hun kaart bij de kaasmolen een prijsje ophalen.

Stadskaart
De grote kaasmolen is tevens het start en eindpunt van de Kinderkaasroute. De kinderen krijgen daar een stadskaart van Gouda, waarop alle straten en spellen staan vermeld. De binnenstadsondernemers van Gouda sluiten hierbij aan bij de kaasmarkt die iedere donderdag duizenden toeristen uit heel de wereld naar Gouda trekt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl