Weekblad deGouda digitaal

Klassiek concert in Museum Gouda

#Gouda – Op zondag 12 januari om 12.00 uur speelt de pianist Otto Ede Pool met twee leden van het Léman Ensemble: altviolist Marijn Zuurmond en celliste Sandra Desabandu.
Ze spelen een gevarieerd programma met werken van Beethoven, Chopin, Schumann en Clarke in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Het concert is het vierde in de concertreeks ‘La Tour de Léman’, opgezet in samenwerking met Museum Gouda, mede in het kader van de tentoonstelling van de Franse schilder Henri Fantin-Latour. Zondag staan zijn tijdgenoten Robert Schumann (Märchenbilder voor viola en piano) en Frédéric Chopin (Preludes voor piano) op het programma. Van Ludwig van Beethoven wordt een sonate voor cello en piano gespeeld, en met viola en cello worden twee stukken van de twintigste eeuwse componiste Rebecca Clarke gespeeld.

De muziek van het ensemble komt in de Gasthuiskapel van het museum goed tot zijn recht door de fraaie akoestiek. In tegenstelling tot alle andere concerten in deze serie vindt dit concert om 12.00 uur plaats. De toegangsprijs voor de concerten is inclusief toegang tot het museum en de tentoonstelling Henri Fantin-Latour – Dromen op doek bedraagt 20 euro (tot 18 jaar 10 euro), of 17,50 euro op vertoon van Museumkaart. Het concert begint om 12.00 uur en duurt een uur (ingang Oosthaven 9). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa.
Men kan ook kaarten reserveren in de voorverkoop à 17,50 euro via rondleidingen@museumgouda.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl