Weekblad deGouda digitaal

Knuppel in het Goudse hoenderhok?

Column – De afgelopen twaalf weken hebben de Goudse politieke ­partijen in de Krant van Gouda hun stand­punten ­uitgewisseld met elkaar en met de ­Goudse burgers. Zijn er partijen die de knuppel in het ­Goudse hoenderhok durfden te gooien? Of blijft iedereen veilig binnen de grenzen van het partijprogramma. Durven partijen de collega’s kritische vragen te stellen en hoe gaan de collega’s daarmee om? De ­eerste reeks zit erop. En wat hebben we nu gezien en ­gelezen?

Verschillende onderwerpen ­werden door meerdere partijen benoemd. Denk aan veiligheid (“meer dan 500 inbraken per jaar is echt te veel!”), wonen, werk­gelegenheid, aandacht voor ­burgers met een smalle beurs (“ouderen, het sluitstuk?”). Een aantal partijen liet weten dat voor een aantrekkelijke woon­omgeving burgerinitiatieven belang­rijk zijn. “Gouwenaars ­horen meer invloed te krijgen in hun stad en leefomgeving”. En initiatieven kwamen langs, al dan niet geïnitieerd door bezuinigingsmaatregelen. Voor behoud van de volière in het Van Bergen IJzendoornpark, het hertenkamp bij de Zuidrandflat, het Pauzelandschap bij de Potterspoort. En niet te vergeten natuurlijk de burgers die iets moois willen gaan maken van het voormalige ­terrein van Koudasfalt. Mooie initia­tieven die gestimuleerd moeten worden. Die passen bij een zich terugtrekkende overheid. En wat te denken van: “tegels ­eruit, groen erin”. Door klein te beginnen in onze eigen achter­tuinen, een bijdrage leveren aan een beter leefklimaat in de stad. Er zijn bij de partijen veel meer overeenkomsten dan we bij de start konden inschatten. Dat geeft de burger moed. En zo kunnen we samen komen tot een nog ­mooiere, voor alle burgers leefbare stad.

We gaan door, met een volgende reeks. De regels blijven het zelfde, de volgorde hebben we ver­anderd. En we hopen dat u weer gaat ­reageren. Via ons twitteraccount @dekrantvangouda met de hashtag #politiekspreekt of de facebookpagina van de Krant van Gouda.

Door Wilma Gottschalk

 

alarm clock isolated over white

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl