Weekblad deGouda digitaal

Komende dagen kouder, woensdag en donderdag weer sneeuw

Gouda – Vandaag blaast de noordwestenwind een flink aantal buien naar onze regio, deze buien hebben mogelijk een winters karakter. De buien kunnen namelijk vergezeld gaan van hagel en natte sneeuw. Tussen de buien door schijnt de zon geregeld, met name in de middag zal de zon regelmatig te zien zijn. Het wordt maximaal 5 graden Celsius, maar tijdens buien daalt de temperatuur naar een graad of 2. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwester, windkracht 4 à 5 Beaufort.

Dinsdag blijft het overwegend droog in onze regio. Verder wisselen zon en stapelwolken elkaar af. De maxima komen rond 3 graden Celsius uit en er waait een overwegend matige westenwind (3 à 4 Beaufort). Daardoor ligt de gevoelstemperatuur een fractie onder het vriespunt. Windvlagen tot 45 km./uur kunnen voorkomen in Gouda en omgeving. Aan het eind van de middag krimpt de overwegend matige wind (3 Beaufort) van west naar zuid, deze krimpende wind luidt een weersverslechtering in.

Woensdag en donderdag is het winters met overdag temperaturen van circa 1 graad Celsius en ’s nachts lichte vorst (-1⁰C – 2⁰C). Het blijft wisselvallig en op allebei de dagen valt er winterse neerslag (sneeuw). Donderdag is het tijdelijk wisselend bewolkt, waardoor de zon ook weer in het weerbeeld te zien is. In de loop van woensdag krimpt de wind van zuid naar oost en is overwegend zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. Woensdagavond ruimt de wind na de passage van een storing tijdelijk naar west en wordt matig, windkracht 3 Beaufort. In de loop van donderdag is er opnieuw een krimpende wind, deze keer van west naar zuidoost. De kracht blijft matig, windkracht 3 Beaufort.

Vrijdag blijft het koud. In de nacht ligt de temperatuur rond of een fractie onder het vriespunt. Overdag wordt het hooguit +2 graden Celsius Het blijft wisselvallig, de meeste neerslag valt in de middag en avond. De wind is zwak tot matig (2 à 3 Beaufort) en waait uit oostelijke richtingen.

Bron: Meteo Gouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl