Weekblad deGouda digitaal

Kruip door, sluip door, boem!

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent nog meer toeristen in onze mooie Goudse binnenstad. Ze genieten van de kaasmarkt, het Stadhuis en de Sint Jan. Jaarlijks komen er zo’n 800.000 toeristen naar de stad!

De meeste toeristen komen met de trein of met de touringcar. Maar er zijn ook avonturiers die zich met hun Deux Cheveaux’je een weg banen over de Westhaven en de Turfmarkt. Of zich vastrijden Achter de Kerk. Wat nu als zo’n Fransman, Engelsman of Italiaan even niet oplet en u omver rijdt? Wat moet u doen als u dan letsel oploopt?

Het belangrijkste is dat u gegevens van de dader krijgt. Kenteken, adres, het liefst een schadeformulier. Als u met een gebroken been op straat ligt, denkt u daar wellicht niet aan. Daarom is het zo belangrijk dat de politie die gegevens noteert. Letselschade-advocaten kunnen met het politierapport een aansprakelijke partij achterhalen.

Zonder gegevens of getuigen wordt het lastig. Zonder gegevens maar mét getuigen kunt u voor schade-vergoeding terecht bij het Nederlands Waarborgfonds. U moet dan wel direct aangifte doen.

Neem zeker ook contact op met het ‘Nederlands Bureau Motorrijtuig-verzekeraars’. Dit is de schakel tussen slachtoffers en de buitenlandse verzekeraars in Nederland. De schade wordt behandeld volgens Nederlands recht. Dat betekent dat ook de advocaatkosten worden vergoed.

Goed om te weten, als er weer eens een toerist keihard door de -Keizerstraat crosst.

Annelies van Dorp
Advocaat letselschade

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl