Weekblad deGouda digitaal

Laat het filmhuis lekker op zijn plek

Was ik net een beetje gerust-gesteld omdat de plannen voor een nieuw filmhuis in de -Chocoladefabriek afgeblazen -waren, beginnen ze er opnieuw over. Laat ik duidelijk zijn: ik wil gewoon dat het filmhuis blijft op de plek en zoals het nu is. -Heerlijk ouderwets en -nostalgisch. Je zit er prima, gezellige koffiehoek en ook niet onbelangrijk: goede films.

Maar het fijnste vooral: het is zo lekker dichtbij. Filmhuis aan de westkant van de binnenstad, -Chocoladefabriek aan de oostkant. Er moet iets te kiezen zijn en niet alles op een kluitje. -Bovendien kan de fijne horecavoorziening in de Chocolade-fabriek niet nog meer gasten aan, het zit nu al bijna altijd vol.

Wat mij betreft niks geen super-moderne nieuwe zalen, die -hebben we al in de Cinema. En als er al samenwerking moet komen, waarom dan niet met de Garenspinnerij, dat is bijna om de hoek van Filmhuis Gouda. En daar kan de horeca nog wel een Kruimimpuls gebruiken om ook een fijne ontmoetingsplek te worden.

Verder is het natuurlijk wel een schande dat de bovenste ver-dieping van de Chocolade-fabriek al zo lang leegstaat. Had koopman Jan de Laat die niet -kunnen verhuren aan zijn speeltje de internationale ict-opleiding? -Studenten boven de bieb, wat wil je nog meer. Dat levert de gemeente geld op in plaats van het risico dat onze armlastige -gemeente straks nog opdraait voor de verliezen van de gemeente-garantie waar nu om -gevraagd wordt. Maar iedere andere opleiding op die plek is wat mij betreft ook prima: mooie strakke collegezalen, zo gepiept. En de studenten in een campertje op het parkeerterrein, zolang de studentenkamers en tiny houses nog niet klaar zijn. Misschien een communicatieopleiding? Of gewoon een lees- en schrijf-academie. Lekker schrijven met de pen blijkt veel beter te zijn voor de ontwikkeling van de hersenen dan al dat digitale gedoe. Straks zitten we er om te springen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl