Weekblad deGouda digitaal

Laat je eigen karakteristieke pop maken door Evert Josemanders

Gouda – Hij komt officieel uit Nijmegen maar woont al een tijdje in Gouda en noemt zichzelf ook gewoon een Gouwenaar. We hebben het over muzikant maar vooral ook ‘poppenmaker’ Evert Josemanders. In 2016 maakte wij al een artikel over dit creatief talent, waar hij poppen maakte voor het SBS6-programma ‘Wat een Poppenkast!’ Josemanders maakte grappige karakteristieke poppen van onder andere Mark Rutte, Gordon, Peter R de Vries maar ook Koning Alexander en Koningin Maxima.

Sinds kort kan je ook je eigen pop ‘op maat’ laten maken door Josemanders, althans dat kon al maar sinds kort geeft hij naar zijn eigen zeggen ‘meer reuring aan’.  ”Ik kreeg al de vraag van mensen op straat of ik niet zo’n pop kan maken voor hem, ja natuurlijk kan dat!” vertelt Josemanders enthousiast. ”Ik maak al een tijd poppen op aanvraag maar heb er nog nooit reuring aan gegeven. Steeds mond op mond”.

Wie in zijn studio kijkt ziet allemaal foto’s van mensen hun gezichten. ”Mijn muur zit vol gekke gezichten van mensen, nee hoor geintje! Ik vraag de klant altijd om foto’s van alle hoeken van je gezicht die mogelijk zijn, dat heb ik nodig om zo goed mogelijk jouw gezicht te evenaren. Deze plak ik vervolgens allemaal aan de muur en dan ga ik aan de slag”

Artikel gaat veder na de foto

“Ik merk dat ik niet snel tevreden ben, ik blijf altijd sleutelen en pas correcties toe. Net zoals bij de poppen die ik voor Talpa hebt gemaakt.” Poppen maken van bekende Nederlanders kent zijn eigen uitdagingen. “Hoe knapper de persoon is, hoe algemener zijn of haar gezicht, des te moeilijker het is er een karikatuur van te maken.”

”Voor Gouwenaars dus geen probleem!” grapt Josemanders. Door hier te klikken ga je naar de website om inspiratie op te doen naar bekende poppen die Josemanders heeft gemaakt en kan je direct je eigen bestellen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl