Weekblad deGouda digitaal

Lamsvlees van de Schaapskooi Ottoland gekozen tot Groene Hart streekproduct 2019

Op 6 december tijdens de finale van de Verkiezing Groene Hart streekproduct 2019 is lamsvlees van de Schaapskooi uit Ottoland gekozen tot Groene Hart streekproduct van het jaar. Een deskundige jury heeft tien producten, die ter plekke door de deelnemende chef-koks zijn verwerkt in vier gerechten, in De Limonadefabriek te Streefkerk beoordeeld. Criteria daarbij waren: producteigenschappen, presentatie en het verhaal achter het product. De titel ‘Winnaar Groene Hart Streekproduct’ is toegekend aan het product met het hoogste eindcijfer.

De vijfkoppige jury was unaniem lovend over de kwaliteit van de genomineerde Groene Hart streekproducten. De scores lagen dan ook dicht bij elkaar. Lamsvlees van de Schaapskooi Ottoland kwam als Groene Hart streekproduct 2019 uit de bus. De jury roemde zowel het product, de bereiding als het verhaal. “In één woord fantastisch.” Restaurant De Limonadefabriek heeft niet voor niets besloten om dit lamsvlees op haar menukaart te houden.

Beoordelingscriteria
De jury heeft de streekproducten beoordeeld op smaak, geur, structuur, textuur, alsmede op presentatie en productverhaal. Soms was een product verwerkt in een gerecht; vaak was een gerecht bereid uit meer streekproducten. De jury, bestaande uit Frans Buijserd – burgermeester van Nieuwkoop, Marian Humme – Groene Hart catering, Mischka Chel – Dutch Cuisine, Lot Piscaer – culinair recensent en Jan Kooijman – Groene Hart Streekproducten, heeft deze streekproducten afzonderlijk beoordeeld.

Genomineerde streekproducten
De vier deelnemende restaurants bereidden een gerecht voor de jury. Dit was het gerecht dat tijdens de verkiezingsperiode de hoogste waardering kreeg van de gasten van dat restaurant. De restaurateurs hadden de volgende streekproducten genomineerd voor de titel Groene Hart streekproduct 2019:

De Limonadefabriek, Streefkerk

Lamsvlees van de Schaapskooi uit Ottoland, kikkererwten, mais en eigen jus met zwarte knoflook

Producent: Huug Hagoort (Ottoland)

Restaurant – Hotel De Watergeus

Dry aged runderenentrecote | saucijs van herfstgroente | saus van Blaarkopkaas uit oma`s houten vaten (Vlooswijk) | uitenchutney (GH-coöperatie)

Producenten: Familie Vlooswijk (Papenkop) en Groene Hart coöperatie

Brasserie Springer

Hazenrug – puree van zoete aardappel en rode biet (Brandwijk en Steenwijk) – saus van gekarameliseerde honing en zwarte look (Weverwijk)

Producenten: Brandwijk (Molenaarsgraaf), Steenwijk (Alphen aan den Rijn) en Weverwijk (Leerdam)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl