Weekblad deGouda digitaal

Leden GroenLinks akkoord met deelname aan college

#Gouda – GroenLinks stapt definitief in een college met PvdA, D66, Gouda Positief en de VVD. De leden hebben daarmee ingestemd op de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 10 juni. Hier werden het bereikte onderhandelingsresultaat en de wethouderskandidaat gepresenteerd aan de leden.
“Onze invloed als GroenLinks is duidelijk zichtbaar in een akkoord dat een stevige sociale paragraaf bevat en ambitieus is op gebied van duurzaamheid”, aldus fractievoorzitter Michel Klijmij-van der Laan. Samen met Hilde Niezen voerde hij de onderhandelingen sinds in mei de tweede coalitiepoging strandde. “De sfeer tijdens de onderhandelingen was goed en iedereen gunde elkaar de ruimte”, aldus Michel Klijmij. “In die avonden en dagen is het vertrouwen gegroeid dat we er niet alleen nu uit zouden komen, maar ook de komende jaren in voor- en tegenspoed een stabiel bestuur kunnen vormen dat al onze kiezers goed vertegenwoordigt.”
Naast het akkoord is ook de bestuursstijl besproken. “Belangrijk is dat we het debat op inhoud gaan voeren met de héle raad. Het moet niet gaan over coalitie vs oppositie maar over wat we in wisselende coalities kunnen bereiken voor Gouda.” Het akkoord zal, als de andere ledenvergaderingen het ook goedkeuren, volgende week worden gepresenteerd en bedebatteerd in de gemeenteraad, waarna het nieuwe college officieel geïnstalleerd zal worden.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl