Weekblad deGouda digitaal
chocoladefabriekgouda

Leen op 22 mei 2021 een levend boek bij de bibliotheek Gouda

Gouda – Een boek laat je kennismaken met andere werelden, andere mensen, andere gedachten. Gaandeweg krijg je er zo meer begrip voor. Dat is ook precies het idee achter de ‘Human Library’, waarbij je een levend boek leent.

Levende boeken
Levende boeken zijn mensen van vlees en bloed die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Het zijn mensen met een bijzonder (levens)verhaal. Ze vertellen je bijvoorbeeld hoe het is om te leven met een niet‐aangeboren letsel, hoe het is om een oorlogsgebied te ontvluchten en een nieuw leven op te bouwen in een ander land, of hoe het is om onzichtbaar ziek te zijn.

Bibliotheek Gouda
In 2000 is het project gestart in Denemarken onder de titel ‘menneskebiblioteket’ en inmiddels is de Human Library wereldwijd bekend. In Gouda leent de bibliotheek Gouda levende boeken uit.
De eerstvolgende keer dat dat gebeurt is op zaterdag 22 mei 2021 vanaf 13.00 uur.

Hoe werkt het?
Op www.bibliotheekgouda.nl/humanlibrary zie je welke levende boeken je kunt lenen. Op de pagina staat een formulier waarop je aangeeft over wie je meer wilt weten. Op 22 mei 2021 krijg je een link naar het programma ZOOM, waarmee je je boek online ontmoet (in verband met de coronamaatregelen ontmoet je je boek dus niet in levende lijve). In de e‐mail met de link is ook de tijd aangegeven waarop jullie elkaar spreken. Het levende boek vertelt zijn of haar verhaal en beantwoordt je vragen daarover. Een gesprek duurt twintig minuten, met een uitloop van tien minuten. Het lenen van een levend boek is gratis.

Meer informatie
Meer informatie over de Human Library vind je op www.bibliotheekgouda.nl/humanlibrary en op de accounts van de bibliotheek Gouda op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl