Weekblad deGouda digitaal

Leer de lijsttrekkers kennen: Lenny Roelofs (SP)

Gouda – Wie zijn de lijsttrekkers van de politieke partijen waarop Gouwenaars kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart? Hoe staan ze in het leven? Wat drijft hen? Met vier lijsttrekkers hielden we langere gesprekken: twee vrouwen, twee mannen, twee uit de oppositie, twee uit de coalitie. De andere lijsttrekkers kregen vijf vragen voorgelegd. Wat hebben ze geleerd en wat willen ze de wereld meegeven. Terug naar hun waarden.

Op school was ik…
Op school was ik dol op geschiedenisles, Duits en tekenen. Ik had een geweldige leraar Duits, die mij de liefde voor de Duitse taal heeft bijgebracht. Mede door hem ben ik groot fan van Herbert Gronemeijer.

Je kunt mij wakker maken voor…
Je kunt mij wakker maken voor een broodje gerookte paling. Of een bord andijvie zoals mijn moeder dat maakt, met een gehaktbal.

Als ik een dag vrijwilligerswerk zou mogen doen, dan zou ik…
Als ik een dag vrijwilligerswerk zou mogen doen, dan zou ik moeilijk kunnen kiezen. Ik wil zoveel dingen doen: helpen op Dierenweide Goverwelle, met ouderen op stap gaan, mijn werk voor Amnesty International weer oppakken etc. Ik kom tijd te kort!

Van mijn studie heb ik geleerd…
Van mijn studie heb ik geleerd mijn mening te formuleren vanuit bepaalde invalshoeken, multidisciplinair dingen aan te pakken en uit je comfortzone te treden. Ik had vrije studieruimte en die heb ik besteed aan sociologische vakken (waar ik een hekel aan had tijdens mijn studie Bestuurskunde) en het bestuderen van het boek Sour Grapes. Een aanrader! Bovendien heb ik zes maanden in Engeland gestudeerd en daar heb ik veel geleerd van hoe je een essay schrijft en het vak Ierse geschiedenis. Ik ben zeer geïnteresseerd in het ontstaan van de confl icten in Noord-Ierland en de IRA en haar beweegredenen.

De wereld geef ik mee…
De wereld geef ik mee: blijf jezelf, er zijn anderen genoeg!

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl