Weekblad deGouda digitaal

Leerlingen Antoniuscollege overhandigen opbrengst kerstmarkt aan Dierenambulance Gouda

Gouda – Vanochtend hebben 75 leerlingen uit de tweede klas de opbrengst van de, door hen zelf georganiseerde, kerstmarkt overhandigd aan de Dierenambulance Gouda. In dit project zijn de leerlingen uitgedaagd om hun ondernemingskwaliteiten in te zetten van idee tot uitvoering. De kerstmarktis een jaarlijks terugkerend onderdeel van het vak Brede Maatschappelijke Oriëntatie (BMO).

In de eerste weken tijdens het BMO-project hebben de leerlingen met man en macht gewerkt om de mooiste producten te bedenken en te maken. Van kerststerren, kerstengelen, kerstslingers, windlichten, kerststukken tot voorbereiding voor warme dranken en zelfgemaakte crêpes: alles was door hen zelf gemaakt. Later hebben de leerlingen zich in groepen verdiept in de promotie van het evenement, in de opbouw van de markt en in de prijsstelling van de producten.

De opbrengst
De totale opbrengst van de kerstmarkt was dit jaar € 1.000,- en gaat volledig naar het door de leerlingen gekozen doel: de Dierenambulance Gouda. Rector Ank Brent is zeer tevreden over deze opbrengst: “De leerlingen van de tweede klassen richting Breed hebben met hun geweldige inzet bewezen dat ze ondernemend en maatschappelijke zeer betrokken zijn. Ik ben onder de indruk van de mooie producten en het enthousiasme waarmee de leerlingen alles geregeld hebben!”. Ook Marije en Alfred van de Dierenambulance zijn zeer blij met deze donatie: “Hier kunnen we zó ontzettend veel dieren mee helpen, dankjewel!”.

Brede Maatschappelijke Oriëntatie
Het vak BMO is een maatschappelijk gericht vak op basis van projectonderwijs, de leerlingen leren vaardigheden zoals bijvoorbeeld samenwerken, communiceren, plannen & organiseren, kritisch denken en ict-vaardigheden. Dit alles gebeurt op basis van de methode Scrum@school.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl