Weekblad deGouda digitaal

Leerlingen van Coornhert Gymnasium gaan speeddaten met schrijvers

Gouda – De Nationale Kinderboekenweek start dit jaar op 5 oktober. Die week, waarin jeugdboeken centraal staan, is niet alleen voor basisscholieren bedoeld, maar heeft ook veel te bieden voor de leeftijdsgroep Young Adult, van pakweg 14 tot 18 jaar. Onder deze jongeren wordt het fantasy genre steeds populairder.

In samenwerking met uitgeverij Celtica en boekhandel Verkaaik organiseert de sectie Nederlands van het Coornhert Gymnasium in Gouda voor klas 2 op 5 oktober een middag ‘speeddaten met schrijvers’.  Deze leerlingen maken kennis met een aanstormende golf nieuwe fantasy auteurs.

De schrijvers
Acht meer en minder bekende beoefenaars van het fantasy genre, ‘speeddaten’ in korte bijeenkomsten met alle tweedeklasleerlingen. Zij mogen zoveel mogelijk vragen stellen aan de schrijvers en het gesprek aangaan over bijvoorbeeld het schrijverschap, het genre of boeken. Deelnemende schrijvers zijn Natalie Koch, Patty van Delft, Jeffrey Debris, Rianne Lempers, Iris Fontijn, John Brosens, Anaïd Haan (mogelijk met Django Mathijsen) en tot slot Michel Rensen. Rensen geeft ook een workshop middeleeuws zwaardvechten.

Voorafgaand aan de Kinderboekenweek presenteren de schrijvers hun oeuvre in de Verkaaik-etalage. Na de speeddate op 5 oktober zijn de reacties van de Coornhertleerlingen in verschillende vormen in de boekhandel terug te vinden.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl