Weekblad deGouda digitaal

Letterkundig Museum brengt ode aan Vroman

#Gouda – Het overlijden van dichter, wetenschapper en oud-Gouwenaar Leo Vroman is voor het Letterkundig Museum aan de Prins Willem-Aleanderhof 5 in Den Haag aanleiding om een eerbetoon aan hem te brengen. Vroman stierf zaterdag op 98-jarige leeftijd in de Verenigde Staten, waar hij woonde.
De kleine expositie laat onder meer foto’s, brieven en handschriften van hem zien. Ook stelt het museum tekeningen van Vroman tentoon, zoals de NRC-strip Stiemer en Stalma. Deze maakte hij in de jaren 30 samen met Anton Koolhaas. Daarnaast kunnen bezoekers zijn dagboeken bekijken die hij schreef tijdens zijn krijgsgevangenschap in de Tweede Wereldoorlog in kampen in Nederlands-Indië en Japan.
Vroman was een van Nederlands grootste Nederlandstalige dichters. Hij was bij het grote publiek vooral bekend om zijn gedicht ‘Vrede’. Hij won diverse literaire prijzen, waaronder de P.C. Hooft-prijs. De dood van Vroman is voor omroep Human reden het profiel dat Ike Bertels in 2009 over de dichter en zijn vrouw Tineke maakte, opnieuw uit te zenden. Dit is dinsdag te zien om middernacht op Nederland 2.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl