Weekblad deGouda digitaal

Lezing Die Goude rond Open Monumentendag

Gouda – In de lezing van maandag 3 september, die weer in samenwerking met OMD Gouda en Historische Vereniging Die Goude gehouden zal worden, zal spreker Sigfried Janzing ons bij de hand nemen met een reis door Europa. Mensen kunnen reizen maar ook documenten kunnen dat soms. Een voorbeeld is het Katharina Handschrift uit het Margaretha klooster in Gouda dat na vele omzwervingen op 25 november 2016 weer in Gouda kwam. Het Streekarchief Midden-Holland was het eindpunt.

De lezing van 3 september gaat niet over dit document, maar dient als metafoor. Want het Streekarchief Midden-Holland heeft rijke bronnen die je kunnen inspireren voor net zo’n reis als het bovengenoemde document heeft gemaakt. In de lezing worden voorbeelden verbeeld en besproken, verbindingen gelegd met plaatsen ‘In Europa’ (het thema van Open Monumenten Dag). Van Apxaңгeлъск in Rusland tot Alenquer in Portugal. Wat hebben we met die plekken? En met nog meer plekken in Europa? En zegt de naam Damião de Góis u iets?

Sigfried Janzing is directeur Streekarchief Midden-Holland. Woonachtig in Rotterdam. Hij studeerde Geschiedenis en Zuid-Europa Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen (afgestudeerd 1991) en was werkzaam bij Katholiek Documentatiecentrum Nijmegen en Streekarchief Het Kwartier van Oisterwijk. Volgde daarna Hogere Archiefschool Den Haag (1994).

De lezing vindt 3 september plaats in Concordia, Westhaven 27 in Gouda. Aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl