Weekblad deGouda digitaal

LF-Gouda start knuffelactie voor GHZ

Gouda – Ziek zijn is voor niemand leuk maar zeker voor kinderen is dit angstiger en moeilijker. Het Groene Hart Ziekenhuis probeert de spannende behandelingen te verzachten door middel van Freek. Freek is een giraffeknuffel die woont in de zogenaamde  GHZoo. Om zoveel mogelijk Freekknuffels te verzamelen is de Lichtfabriek Gouda nu samen met stichting Vrienden van het GHZ een actie gestart.

Net als het GHZ is Lichtfabriek Gouda erg begaan met kinderen die naar het ziekenhuis moeten.  Daarom starten zij samen met het GHZ deze bijzondere actie. Zo plaatsten zij al een kraanwater karaf op de tafels waar gasten een klein bedrag in konden doneren. “Samen sparen we zo voor Freekknuffels, die we weggeven aan de zieke kinderen van het GHZ”, vertelt de eigenaresse Sharon van Gastel enthousiast.

Vriendje
Monique Bijl van de stichting Vrienden van het GHZ is er blij met het initiatief. “Een vriendje is in het ziekenhuis zeer belangrijk. Het krijgen van een knuffel vermindert de angst en is daarnaast een mooie beloning van hun dapperheid.”

Sharon van Gastel is sinds kort het nieuwe bestuurslid van Stichting Vrienden van het GHZ. Op deze manier wordt er een verbinding gemaakt tussen het ziekenhuis en de Lichtfabriek. Sharon hoopt dat andere horecagelegenheden hen voorbeeld zal volgen. “Het zou mooi zijn als we regelmatig naar het ziekenhuis kunnen afreizen met onze armen vol Freekjes.”

Wie een donatie wil doen, kan dit op de website www.vriendenvanhetghz.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl