Weekblad deGouda digitaal
houtmanplantsoen

Lieuwe Roonder en Carolien Borgers in laatste Houtmanconcert 2015

Op de tiende en laatste zondag van de Houtmanreeks van 2015 presenteert de Stichting Evenementen Gouda op- 30 augustus een dubbelconcert van Lieuwe Roonder en Carolien Borgers. Lieuwe studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Hij heeft geruime tijd met veel plezier op het toneel gestaan, maar zijn eerste en grootste liefde blijft de muziek. Zijn Debuut EP ‘Particles’ werd dit voorjaar opgenomen en zal binnenkort uitkomen. Lieuwe maakt dromerige pop afgewisseld met stevige beats. Een spannende combinatie die je tijdens het luisteren naar zijn muziek op het puntje van je stoel doet zitten. Deze zomer speelt Lieuwe met gitarist Ocker Gevaerts, drummer Jeroen Blumers en bassist Joni Scholten, de muzikanten uit de band van Carolien Borgers.

Carolien Borgers
Carolien Borgers staat sinds 2008 in de theaters met haar solo cabaretprogramma’s, die door de landelijke pers werden geprezen, maar ze geniet ook grote bekendheid door haar ontwapenende bijdrage aan Wie is de Mol? In 2013 haalde ze daarin de finale. Minder bekend is het feit dat de cabaretière ook een fantastische stem heeft en al diverse cd’s heeft uitgegeven met door haar zelf geschreven muziek. Omdat ze al haar hele leven naar popmuziek luistert, besloot ze vorig jaar deze liefde te omarmen en een Nederlandstalig popalbum te schrijven, geïnspireerd door artiesten als Alt-J, London Grammar, Lana Del Rey, Frank Ocean en James Vincent McMorrow. Dit resulteerde in haar prachtige, vernieuwende debuutalbum De Andere Ik. De plaat werd in Buitenpost, Friesland opgenomen, en geproduceerd door haarzelf. Op 30 augustus speelt Carolien in de Houtman en in het najaar gaat ze de popzalen in.

Geslaagd
Met het concert van Lieuwe en Carolien sluit de Stichting Evenementen Gouda een geslaagd seizoen 2015. Programmeur George Mentjox kijkt terug op een geslaagde zomer: “Het weer heeft deze zomer erg meegeholpen om tien geweldige zondagen in het park mee te maken. De opkomst bij alle concerten was buitengewoon en we hebben genoten van een zeer afwisselend programma van hoog niveau en een prima sfeer op alle tien de zondagen. Als organisatie krijgen we wekelijks complimenten van ons publiek en dat sterkt ons om ook in 2016 weer een prachtige reeks neer te zetten.”

De concerten beginnen om 14.00 uur. De toegang is gratis. Het volledige programma vindt u op www.goudseconcerten.nl

houtmanplantsoen

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl