Weekblad deGouda digitaal

Lisa Bruinincx Nederlands Kampioen  ergometerroeien en nieuw Nederlands Record

Lisa Bruinincx werd afgelopen zaterdag 9 december Nederlands kampioen op de roeiergometer. De 16 jarige Lisa wist in een mooie race over 2000 meter, alle 72 anders roeisters, in het meisjes 16 veld, achter zich te laten.

Met een ruime voorsprong van 24 seconden won zijn met een nieuw Nederlands Record van 7 min 4,5 sec. Dit betekend dat zij het record uit 2012 met 2,6 seconde heeft verbeterd.
De roeiergometer wordt in de winterperiode veel gebruikt om te trainen, omdat het niet altijd mogelijk is om met de skiff de Breevaart op te gaan.

Een belangrijk element in het roeien zijn de ergometertrainingen om te ervaren hoe hard je kunt roeien zodat je tijdens een wedstrijd precies weet wat mogelijk is. Bij de KNRB zijn de ergometerresultaten een belangrijk element bij het vaststellen van de selecties van het Nederlands team.

Afgelopen periode is er hard getraind onder leiding van de coaches Toine Vergroesen, André Beerthuizen en Hans Nielen. Per week maar liefst acht keer. De kracht van Lisa is om gedoseerd te roeien maar wel hard. Haar eindsprint is het sterkst waarbij zij het laatste restje energie nog volop inzet. Dat bleek het winnende recept te zijn en vooral goed voor een Nederlands Record.

Ook twee andere van de Roei- en ZeilVereniging Gouda deden het goed. Annelotte MAitland ( 13 jaar) en Henriette Maitland (15 jaar) roeiden een persoonlijk record en eindigde op de 14 en 25ste plaats van de 72 deelnemers.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl