Weekblad deGouda digitaal

Live uit kantoor

De afgelopen weken hebben wij een nieuwe banner dienst gelanceerd op onze website deGouda en GoudaFM. Lokale adverteerders kunnen nu met een kleine banner staan in onze nieuwsberichten. Daarmee bieden wij als lokaal community platform de mogelijkheid om lokale ondernemers in contact te laten komen met hun potentiële klanten in de regio. Een mooi en transparant product.

Waar we zelf best wel verrast over zijn is de hoeveelheid nieuwsberichten welke wekelijks op onze sites worden gelezen. Dat zijn er al gauw 100.000. Op onze redactie werken wij zeven dagen in de week aan onze sites om nieuwe content te maken, maar je hebt niet direct een gevoel of en hoeveel mensen ons nieuws lezen. Dat gaat in het digitale tijdperk dus best wel snel.

Over snelheid gesproken, deGouda digitaal, waar deze column in staat bestaat nu bijna  drie maanden. We begonnen met een bereik van 10.000 en zijn nu al gegroeid naar boven de 40.000. Ook hier zie je hoe snel zich dat  ontwikkeld in de digitale wereld.

De nieuwe deGouda App met haar ingebouwde krantenkiosk, nieuws, Radio en TV heeft ondertussen een zusje gekregen bij de concurrent. Mooi om te zien dat ook de landelijke uitgevers kiezen voor dezelfde digitale koers. Ik ben trots op het feit dat deGouda App dit weekend wordt ingezet als Gouds platform tijdens Roze zaterdag. En daar is de App ook voor bedoeld. Een platform waar alles in samenkomt en die we allemaal kunnen gebruiken.

Dan onze roots, waar het allemaal mee begonnen is, onze Krant van deGouda papieren editie. Met de komst van onze wekelijkse digitale deGouda verschijnt de papieren versie nu één keer per maand in je brievenbus. Dat is natuurlijk beter voor het milieu. Ik merk evengoed dat veel mensen hem wekelijks fysiek nog missen en dat begrijp ik, dat doen wij ook. We zijn niet tegen een fysieke krant echter de papierschaarste en verandering in de mediabudgetten bij onze klanten maakt het  onbetaalbaar om op de oude voet wekelijks verder te gaan. Hier staan we niet alleen in, ook de andere huis-aan-huis bladen ervaren de veranderingen.

Dit weekend valt deGouda papier wel weer in je brievenbus samen met de folders van Axender. Heb je een ja/nee sticker? Dan bieden we vanaf juli de mogelijkheid om deGouda via de post te ontvangen. Samen met kiesjefolder.nl hebben we een nieuwe dienst ontwikkeld. Als eerste uitgever bieden we deze service. In het continue veranderende medialandschap is het voor ons als uitgever steeds zoeken naar de weg. Voor vandaag denk ik dat we hem gevonden hebben.

Garro Wiersema

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl