Weekblad deGouda digitaal
column Garro

Live vanuit Bali

Dit is mijn eerste column geschreven vanaf de -andere kant van de wereld, namelijk het eiland Bali. Terwijl het in Gouda zes graden is geniet ik hier van dertig graden, maar wel met een vochtigheidsgraad van zeker negentig procent. Het eerste dat mij opviel is de reis hier naartoe. In twaalf uur vliegen ben je al in Singapore. En die tijd vliegt om. Even wat Netflix kijken en je bent er. De wereld is dus niet zo groot als ik altijd dacht. Mijn eindbestemming in Bali vroeg nog eens ruim twaalf uur met een vlucht en autorit. Dat dit zolang duurt heeft vooral te maken met de lokale infrastructuur. Er bestaan geen snelwegen of grote vliegvelden op Bali.

Het leuke van de moderne tijd is dat ik gewoon GoudaFM kan -luisteren vanaf Bali en na wat research kom ik tot de conclusie dat ik zelfs mijn radioprogramma Gouda Actueel live had -kunnen maken vanaf de tuintafel. Hoera voor onze -moderne infrastructuur! Maar ja, geen spullen meegenomen. Het is zeer -interessant en leerzaam om te zien hoe de -lokale bevolking van Bali media consumeert en via welk medium (analoog of digitaal). Er zijn in ieder geval meer dan veertig lokale radiostations zowel op FM als via -internet. Hoezo druk op de FM band? -Kunnen we in NL nog iets van leren. Natuurlijk zijn de meeste radio-stations hier actief op social media zoals -Facebook en Instagram. Maar ja, hun taal… alle stations -presenteren in het Balinees. Een Engelssprekend radiostation is er niet. Dat terwijl hier heel veel expats wonen. Ik krijg zomaar een idee… Nu even naar de ochtendshow met Jeroen -luisteren op GoudaFM, hier om drie uur ‘s -middags, in het zwembad. Dat dan weer wel. Sampai jumpa.

Volgende week deel 2.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl