Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: 37 Coronapatiënten in het Groene Hart Ziekenhuis

Dinsdag 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het nieuwe coronavirus verlengd tot en met 28 april. Minister-president Rutte benadrukt, dat we met zijn allen de goede richting in zijn geslagen. Er is een afvlakking van het aantal COVID-19-patiënten in het ziekenhuis. Maar wat betekent dat? Het aantal nieuwe patiënten neemt namelijk nog dagelijks toe.

Elke dag komen er inderdaad nog patiënten bij. Maar de snelle toename neemt af en dat is goed nieuws. Zonder de maatregelen zou het aantal patiënten naar verwachting veel harder stijgen. We zijn er nog niet, gaf ook minister-president Rutte vandaag aan tijdens de persconferentie.De komende weken wordt duidelijk hoe verlenging van de maatregelen bijdraagt aan het verder afvlakken van de stijging van het aantal nieuwe corona patiënten. Dit meldt het RIVM op de website. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het RIVM.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 13.614
Aantal doden in Nederland: 1.173 patiënten overleden
Totaal aantal besmettingen Gouda: 43

Update 15:49 uur: Voedselbank bezorgt aan huis op 9 april

De Voedselbank Gouda en omstreken deelt iedere week ruim 300 voedselpakketten uit. Het is niet verantwoord grote groepen vrijwilligers en cliënten bij de Voedselbank Gouda te ontvangen tijdens de coronacrisis. Daarom bezorgt de Voedselbank op donderdag 9 april 2020 voedselpakketten bij de cliënten thuis.

Kijk op https://voedselbankgouda.nl/ voor meer informatie of neem contact op via voedselbank.gouda@gmail.com.

Update 14:52 uur: Een sterk gedicht gemaakt door Marcel Bos over het coronavirus.

Update 14:09 uur: Het aantal nieuwe besmettingen in Nederland is 1.019. Een kleine stijging van 174 ten opzichte van maandag op dinsdag, waar het aantal nieuwe besmettingen op 845 lag. Het dodental is opgelopen tot een totaal van 1.173, dit zijn 134 meer doden dan gisteren. Het aantal besmettingen in Gouda ligt nog steeds op 43.

Update 13:14 uur: Foodlog: ”Het aantal officieel geregistreerde besmettingen in de wereld als geheel gaat nu duidelijk op weg naar de 1 miljoen mensen, volgens de tellingen van Johns Hopkins University.”

Update 13:06 uur: Hout stoken tijdens de coronacrisis? Liever niet! Mensen met longklachten of gevoelige luchtwegen lopen extra risico als zij besmet raken met het coronavirus. Zij zijn in deze tijd dan ook nog meer dan veel anderen aan huis gebonden. Deze mensen hebben er vaak last van als hun buren hout stoken. Wil je je buren helpen? Zet ze dan niet in de rook en laat voorlopig je houtkachel, open haard of vuurkorf uit. Dit meldt de GGD Leefomgeving.

Update 13:03 uur: Turkmenistan wil niets van de coronacrisis weten. Letterlijk: het Centraal-Aziatische land heeft het woord ’coronavirus’ verboden, zo meldt Verslaggevers Zonder Grenzen. Volgens deze mensenrechtengroepering mogen media het woord niet meer gebruiken en is ’coronavirus’ verdwenen uit overheidsbrochures die in scholen en ziekenhuizen werden verspreid. Turkmenen die in het openbaar met anderen praten over het virus, worden opgepakt. Ook zijn mondkapjes verboden. Lees het hele artikel op de website van Telegraaf.

Update 12:59 uur: Waarom is er nog geen vaccin voor corona? Hoe lang duurt het om zoiets te maken? En wat komt hier allemaal bij kijken? In deze video op nu.nl wordt het allemaal uitgelegd.

https://www.nu.nl/279968/video/waarom-duurt-het-zo-lang-om-een-vaccin-voor-corona-te-maken.html?jwsource=cl

Update 12:55 uur: De Plus van EE heeft deze week ook plastic schermen geplaatst.

Update 12:10 uur: De organisatie van Riverdale Festival vraagt om nog iets meer geduld.

Update 10:58 uur: Sinds de COVID-19 uitbraak eind februari registreren de Nederlandse IC’s deze in de NICE registratie. Deze gegevens worden in een later stadium gekoppeld aan de reguliere NICE data met betrekking tot o.a. ernst van ziekte, demografie, sterfte en behandelduur. Hieronder wordt een overzicht gegeven van het aantal (actuele) opnamen met een COVID-19 infectie op de Nederlandse IC’s. Voor het samenstellen van dit overzicht zijn we afhankelijk van data-aanlevering door de deelnemende IC’s. Kijk voor meer informatie hier.

Update 10:35 uur: BLIJF BINNEN! Is het advies dat door heel Nederland luidt. Ook nu het aankomende zondag 21 graden wordt. Belangrijk is dat mensen in dit weer de tuin op gaan zoeken of binnen blijven en niet in grote getale naar bijvoorbeeld het strand, park of speeltuintje gaan. Denk aan jezelf, maar ook aan een ander.

Update 10:30 uur: Levenslucht – een week op de IC tijdens corona. Een documentaire over Intensive Cares in drie ziekenhuizen in Nederland. De documentaire is vandaag om 21:25 uur te zien op BNNVARA.

Binnenkort is de documentaire ook terug te zien op npostart.nl.

Update 10:25 uur: Ook Burgemeester Pieter Verhoeve reageerde op de verlenging van de maatregelen. Zie de afbeelding hieronder.

Update 10:15 uur: De Goudse Saxofoonschool ‘blaast het virus de wereld uit’ in onderstaande video. Hiermee willen zij alle helden, die dagelijks bezig zijn het coronavirus verslaan, ontzettend bedanken.

Update 10:00 uur: Er wordt de Gouwenaars een hart onder de riem gestoken door de gemeenteraad en college van B&W.

Update 09:40 uur: Op dit moment zijn 144 mensen uit het Groene Hart te vinden in het ziekenhuis vanwege het Coronavirus. Het AD Groene Hart meldt dat aantal Alphenaren (29) het grootst is gevolgd door Gouda (22) en Woerden (22).

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl