Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: Cafés mogen terrassen niet voor 1 juni al openen

Als we naar de cijfers van het Coronavirus kijken dan zien we een daling waar we trots op mogen zijn. De maatregelen die we hebben getroffen werken maar heeft enorm veel schade aan de economie. In Gouda zijn bedrijven zoals Grand Canyon, die elk jaar de ijsbaan rondom het oude stadhuis verzorgt en Banketbakkerij van den Berg die niet weg te denken is in de Gouds samenleving, helaas gevallen. Toch is het een feit. Desondanks moeten we positief blijven hoe moeilijk het ook is. Over dertien dagen is het 1 juni. Wellicht dat de horeca in Gouda iets meer lucht kan krijgen en buiten zijn of haar terras kan verlengen met de 1.5. meter regel.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 44.249
Aantal doden in Nederland: 5.715 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.613

Update 14:00 uur: Vandaag zijn er 34 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 21 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.249 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Update 12:00 uur: Voor Gouwenaars die willen bloedprikken bij het GHZ moeten rekening houden dat de afdeling op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag gesloten is.

Update 09:40 uur: TEDxGouda gaat in gesprek met burgemeester Pieter Verhoeve.

Update 09:30 uur: Café-eigenaren mogen niet voor 1 juni om 12.00 uur al bezoekers op hun terrassen verwelkomen. “Tot de ingangsdatum van de nieuwe regels, gelden de huidige regels. En daarin staat echt heel duidelijk dat horecavoorzieningen zijn gesloten, behalve als afhaalpunt voor eten of drinken”, zei Justitieminister Grapperhaus gisteravond.

Krap twee weken geleden maakte premier Rutte bekend dat de horeca op 1 juni onder bepaalde voorwaarden weer open mag. Zo moet op terrassen voldoende afstand worden gehouden en mogen restaurants maximaal dertig personen verwelkomen, inclusief personeel.

“En als het onverstandig is, doen we het niet”, benadrukte Rutte bij die voorgenomen versoepeling. Maar aangezien er sinds de persconferentie geen sterke stijging van het aantal coronagevallen is geregistreerd en veel horecagelegenheden inmiddels zijn voorbereid op de nieuwe regels, hoopten ondernemers dat ze hun terrassen in het Pinksterweekend al op 30 of 31 mei konden openen.

Bron: Nos.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl