Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: GEEN bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni

Gouda – Sinds donderdag 12 maart is Nederland in de ban van het virus die de wereld schade toe brengt: het Coronavirus. Ook in Gouda zijn er grote maatregelen getroffen. Wij houden jullie up-to-date met deze liveblog.

Totaal besmettingen in Nederland: 4749
Totaal overleden in Nederland: 213
Totaal besmettingen Gouda: 16

UPDATE 19:40 uur: Voor wie in Nederland of bijvoorbeeld op de Markt in Gouda geen 1.5 meter afstand houden, kunnen een boete van 400 euro riskeren.

UPDATE 19:10 uur: Alle bijeenkomsten en evenementen worden verboden tot 1 juni van dit jaar. Dat betekent zeer waarschijnlijk dat Koningsdag en Koningsnacht NIET door zal gaan.

UPDATE 16:53 uur: Supermarkten in Nederland hebben in de tweede week van maart 35 procent meer omgezet dan in dezelfde week een jaar eerder. De omzet in week 11, die liep van 9 tot en met 15 maart 2020, kwam hiermee hoger uit dan in de week voor kerst, traditioneel de week met de meeste omzet. Dat meldt het CBS op basis van een analyse van recente transactiedata van een groot aantal supermarktketens.

UPDATE 16:36 uur: Alle activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding AFGELAST.

Vanwege het Coronavirus hebben de besturen van de Stichting 4 en 5 Mei Gouda en de Stichting Goudse Veteranendag besloten om alle activiteiten op 5 mei en in het kader van 75 jaar bevrijding af te lasten. Het afgelopen jaar is met diverse Goudse organisaties een vol en veelzijdig programma neergezet om 75 jaar bevrijding in Gouda groots te kunnen vieren. Samen met deze organisaties gaan we kijken of we de activiteiten integraal kunnen doorschuiven naar volgend jaar.

UPDATE 16:35 uur: Amsterdam heeft met 203 de meeste besmettingen van Nederland.

UPDATE 16:19 uur: Aantal Coronapatiënten in het Groene Hart gestegen tot 87.

UPDATE 14:37 uur: Er zijn 545 nieuwe besmettingen er bij gekomen en 34 zijn overleden aan het Coronavirus.

UPDATE 13:45 uur: Ook Gouwenaars blijven hamsteren. Op de markt zijn alle toiletpapier bij Albert Heijn, Trekpleister en Etos op.

UPDATE 13:41 uur: Verschillende kapperszaken in Nederland sluiten hun deuren zo juist om 13:00 uur. ”Richtlijnen van het RIVM voor de kappersbranche niet goed begrepen”.

De volgende ketens gaan dicht: BrainWash Kappers, Club Kappers, Cosmo Hairstyling, HairApp, Hizi Hair, Kinki Kappers, Leon Zuidgeest Kappers, Marna Hairclub, Rob Peetoom, Rombout Kappers, SMILEKappers, TEAM Kappers en Yes! Salons.

UPDATE 13:30 uur: Meisje uit Gouda is op zoek naar lege wc rollen om bloemen van te maken voor het bejaarde centrum.

UPDATE 12:47 uur: Er is ook positief nieuws te melden: Een Italiaanse oma (95) genezen van het coronavirus in Italië.

UPDATE 12:45 uur: Sommige Nederlanders negeren het advies en NL-Alert van zaterdag. Ook nu negeren mensen de oproep om vooral niet naar het strand te komen, meldt de gemeente Bloemendaal. Zandvoort heeft ook al gemeld dat het wederom druk is op het strand.

UPDATE 12:22 uur: De Patersteeg tussen de Jeruzalemstraat en Groeneweg is ivm verbouwing van voormalige school naar 17 stadsappartementen afgesloten voor voetgangers en fietsers in Gouda.

UPDATE 12:14 uur: Mensen gaan volop tuinieren, verven, pannenkoeken bakken, kaarten maken voor verzorgingstehuizen, puzzelen en nog veel meer om bezig te zijn. Langzaamaan worden ook de online winkels leeggetrokken. De (online) winkels maken flink gebruik van het feit dat de mensen thuis zitten. Producten als bijvoorbeeld; hogedrukreinigers, verf, games, bordspellen en elektronica zijn daarom volop in de aanbieding.

UPDATE 12:00 uur: De nieuwe COOP supermarkt in de Nieuwe Markt Passage blijft nog even dicht. Normaal gesproken zou de supermarkt deze week open gaan, maar deze wacht nog even af.

”De opening van onze Coop is uitgesteld, zoals het er nu uitziet gaan we 3 april ‘20 open. Dit doen we niet met een groot feest, helaas” plaatste de supermarkt van de week op hun Facebookpagina.

UPDATE 11:55 uur: Winkels als Perry Sport en Flying Tiger zijn ook gesloten.

Foto: Karel Baarspul (Facebook)

UPDATE 10:05 uur: Hooikoorts: Met het mooie weer gaan bomen bloeien en krijgen mensen met hooikoorts klachten. Hierdoor denken veel mensen dat zij symptomen hebben van het Coronavirus.

We leggen het even uit voor je:
Hoe maak je onderscheid tussen hooikoorts en het coronavirus? Het is moeilijk om onderscheid te maken tussen klachten door hooikoorts en (milde) klachten van het nieuwe coronavirus. Beide kunnen verkoudheidsklachten geven. Onderscheid maken met 100 procent zekerheid kan daarom niet. Het advies is daarom: bij twijfel, blijf thuis, vermijd contact en ziek uit. Veel hooikoortspatiënten herkennen hun klachten goed. Zijn je klachten vergelijkbaar met de klachten die je elk jaar hebt door hooikoorts? Dan is de kans groot dat het om hooikoorts gaat. Je zou een tablet anti-histamine (zoals (levo)cetirizine of loratadine) kunnen gebruiken, om te bekijken of dit je klachten verlicht. Als dit de klachten aanmerkelijk verlicht, dan is de kans groot dat het hooikoorts is. De meeste mensen krijgen geen hoestklachten door hooikoorts. Mocht je dus hoesten, dan kan er sprake zijn van een infectie met een virus (zoals het nieuwe coronavirus), blijf dan thuis.

UPDATE 10:00 uur: Het Driestar College in Gouda opent vandaag de deuren voor de examenleerlingen havo & vwo, die nu een toetsweek hebben.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl