Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: Horecaondernemers zijn er klaar voor

Gistermiddag heeft de gemeente Gouda eindelijk goedkeuring gegeven voor de horeca op de Markt. Er mogen, met gepaste afstand, tafels en stoelen neergezet worden zodat Gouwenaars kunnen genieten van drankjes en eten. Vanochtend werd al een video gepubliceerd door Koninklijk Horeca Nederland afdeling Gouda, om de ondernemers een hart onder de riem te steken. De cijfers van het Coronavirus dalen nog steeds en ziet het er rooskleurig uit. Desondanks is iedereen wel gewaarschuwd om niet te gaan ‘hamsteren’ als het om horeca gaat. De kans voor een tweede golf is daarmee extra gevoelig. Hou dus 1.5 meter afstand van elkaar en let vooral op jezelf en op de ander. 

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 45.768
Aantal doden in Nederland: 5.871 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.697

Update 14:00 uur: Vandaag zijn er 190 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 7 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 15 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Update 12:00 uur: De openbare toilet op de Markt wordt verplaatst ivm ruimte terras horeca.

Update 10:20 uur: Gistermiddag werd groenlicht gegeven aan de horeca aan de Markt. Vandaag laat Casa Chow zien hoe het ook kan. Ziet er gezellig uit!

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl