Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: ‘Hou vol’

Het is zondag 26 april en we zitten al weken in een ‘intelligente lockdown’. We zien dat de cijfers heel langzaam verbeteren maar tegelijkertijd ook dat mensen makkelijker worden. Door het prachtige weer is het heel verleidelijk om even naar buiten te gaan voor een frisse neus, wat ook helemaal mag natuurlijk. Desondanks kan het in de binnenstad al snel druk worden waar we allemaal voorzichtig mee moeten zijn. Hou vol. Dat is ook de boodschap die de kaasboeren voor de waag met kazen hebben geformuleerd. Een prachtige foto gemaakt door Pim Mul.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 37.845
Aantal doden in Nederland: 4.475 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 10.456

Update 15:50 uur: Rond deze tijd vorig jaar zaten wij van de redactie al met ons hoofd bij Koningsnacht op de Markt. Helaas kan dat nu niet maar kan je wel de horeca steunen door het eten te bestellen.

Swing op de Markt heeft ook een heerlijk menuutje.

Update 14:15 uur: De cijfers van het Coronavirus in het Groene Hart groeit niet maar er is ook nog geen sprake van daling. De cijfers lijken stil te staan.

Update 14:00 uur: Vandaag zijn er 75 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 66 patiënten als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Er zijn vandaag 655 nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu , dat maakt het totaal op 37845.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Update: 13:00 uur: AD fotograaf Pim Mul schoot een bijzondere mooie foto met de tekst ‘hou vol’.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl