Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: Kinderen geven het goede voorbeeld

Dinsdag 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het nieuwe coronavirus verlengd tot en met 28 april. Minister-president Rutte benadrukt, dat we met zijn allen de goede richting in zijn geslagen. Er is een afvlakking van het aantal COVID-19-patiënten in het ziekenhuis. Maar wat betekent dat? Het aantal nieuwe patiënten neemt namelijk nog dagelijks toe.

Elke dag komen er inderdaad nog patiënten bij. Maar de snelle toename neemt af en dat is goed nieuws. Zonder de maatregelen zou het aantal patiënten naar verwachting veel harder stijgen. We zijn er nog niet, gaf ook minister-president Rutte vandaag aan tijdens de persconferentie.De komende weken wordt duidelijk hoe verlenging van de maatregelen bijdraagt aan het verder afvlakken van de stijging van het aantal nieuwe corona patiënten. Dit meldt het RIVM op de website. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het RIVM.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 15.723
Aantal doden in Nederland: 1.487 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 6.286
Totaal aantal besmettingen Gouda: 43

Update 17:40 uur: In een hal van congrescentrum MECC in Maastricht kunnen vanaf maandag coronapatiënten terecht. De hal is in korte tijd omgebouwd tot ziekenhuis met 276 bedden.

Foto: 1LIMBURG

Update 17:00 uur: Op dit moment zijn er, over de hele coronaperiode, 105 patiënten opgenomen.  

Het totale aantal ontslagen patiënten over de hele periode is 59 en het totaal aantal overleden patiënten over de hele periode is 10.

Het aantal opgenomen coronapatiënten op dit moment is 35, waarvan er 12 op de ic liggen.

Op dit moment zijn er 3 IC-bedden vrij.


Update 16:50 uur: The Gouda Shop helpt ouderen door spelletjes te brengen bij verpleeg- en verzorgingstehuizen.

Update 15:10 uur: Op deze video van het NOS is vanuit de lucht te zien hoe Nederland stilviel door corona.

Update 14:00 uur: Het aantal positief geteste mensen in Nederland ligt nu op 15.723 mensen. Dit is een stijging van 1.026 nieuwe besmettingen sinds gisteren. Het dodental is opgelopen tot 1.487, dit zijn 148 doden meer dan gisteren. Het totaal aantal ziekenhuisopnames is nu 6.286, dit was gisteren 5.784 (Nu 502 opnames meer).

Update 13:38 uur: Sterfte in Nederland mogelijk twee keer zo hoog als tot nog toe gemeld. Het aantal doden door het coronavirus ligt mogelijk twee keer zo hoog als het RIVM dagelijks bekend maakt. Aangezien het RIVM niet iedereen meer test, is het sterftecijfer in Nederland hoger dan de dagelijkse rapportage van het instituut. Uit een eerste schatting van het RIVM op basis van cijfers van het CBS blijkt dat de sterfte in de vierde week van maart aanzienlijk hoger ligt dan normaal gesproken in deze tijd van het jaar. Er stierven in deze week 3.892 mensen, 870 tot 1.181 meer dan verwacht. Dit meldt de Volkskrant op de website.

Update 13:18 uur: Depot24 op GOUDasfalt is open. ”We trekken de broekriem aan, maar gaan het met z’n allen redden.”

Update 12:30 uur: ‘Samen zijn’ met de bewoners van de Bluelandflat 3.

Update 11:22 uur: De Gelderlander meldt: ”Achterhoekers volgen de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zó goed op, dat de infectiegraad in deze regio één van de laagste van Nederland is. Daardoor hoeven extreem weinig mensen naar het ziekenhuis met coronaklachten.”

Update 11:00 uur: Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) signaleert in de derde week van maart 444 meer sterfgevallen dan gemiddeld. De onderzoekers denken dat dit verschil grotendeels te verklaren is door de uitbraak van het coronavirus. Ze signaleren een afwijking van de sterftecijfers van het RIVM, die in die week 280 sterfgevallen telde als gevolg van het coronavirus. Het CBS vermoedt dat er een verschil is omdat niet iedereen die overlijdt door het coronavirus ook zo wordt geregistreerd. Dit meldt het Hart van Nederland op de website.

Update 10:25 uur: De Goudse 4 molens willen jullie genieten van hun molens via een video.

Update 09:10 uur: Supermarkt COOP is vandaag geopend in de Nieuwe Markt Passage in Gouda.

Update 08:50 uur: Ook kinderen worden creatief met krijt en geven het goede voorbeeld aan hun mede Gouwenaars.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl