Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: Medewerkers GHZ laten hun namen achter

Dinsdag 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het nieuwe coronavirus verlengd tot en met 28 april. Minister-president Rutte benadrukt, dat we met zijn allen de goede richting in zijn geslagen. Er is een afvlakking van het aantal COVID-19-patiënten in het ziekenhuis. Maar wat betekent dat? Het aantal nieuwe patiënten neemt namelijk nog dagelijks toe.

Elke dag komen er inderdaad nog patiënten bij. Maar de snelle toename neemt af en dat is goed nieuws. Zonder de maatregelen zou het aantal patiënten naar verwachting veel harder stijgen. We zijn er nog niet, gaf ook minister-president Rutte vandaag aan tijdens de persconferentie.De komende weken wordt duidelijk hoe verlenging van de maatregelen bijdraagt aan het verder afvlakken van de stijging van het aantal nieuwe corona patiënten. Dit meldt het RIVM op de website. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het RIVM.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 14.697
Aantal doden in Nederland: 1.339 patiënten overleden
Totaal aantal besmettingen Gouda: 43

Update 19:00 uur: Annet heeft een goede tip waar wij achter staan.

Update 18:20 uur: 90% van de intensive care bedden in Hollands-Midden en Haaglanden is bezet.

Update 17:08 uur: Gisteren opende de Chocoladefabriek een loket waar vooraf telefonisch gereserveerde boeken afgehaald kunnen worden. Dit kan van 14:00 tot 16:00 uur.

Update 16:10 uur: Een kaartje schrijven voor iemand die je niet kent, dat kan in Winkelcentrum Bloemendaal.

Update 15:45 uur: De brandweer en politie bedankten de zorgmedewerkers in het Groene Hart Ziekenhuis.

Update 14:02 uur: Het aantal nieuwe besmettingen gemeten door het RIVM ligt vandaag op een aantal van: 14.697. Dit zijn 1.083 nieuwe besmettingen sinds de meting van gistermiddag. Het aantal doden is opgelopen tot een totaal van 1.339, dit zijn 166 doden meer dan gisteren. In Gouda is het aantal besmettingen op 43 besmettingen gebleven.

Update 13:57 uur: Bestel vanuit je Huis!

Update 13:11 uur: NOS: In de Nederlandse ziekenhuizen is 2400 IC-bedden het absolute maximum. Er zijn simpelweg niet genoeg verpleegkundigen om meer bedden aan te kunnen. Dat zegt Gerton Heyne, de voorzitter van beroepsvereniging V&VN van de verpleegkundigen in De Telegraaf.

Update 12:05 uur: Het nieuwe seizoen van de Gouda Kaasmarkt is niet van start gegaan vandaag.

Update 11:05 uur: GoudApot stelt aparte beoordelingsgroepen in voor kleinschalige sociaal/maatschappelijke corona-gerelateerde-buurtactiviteiten.

Update 10:49 uur: Zorgmedewerkers worden steeds ongeruster om eigen veiligheid.

Update 10:30 uur: Restaurant Unique in Gouda heeft een nieuw menu voor afhalen en bezorgen.

Update 10:15 uur: Medewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis laten hun namen achter op een groot hart in het ziekenhuis. Op deze manier willen zij de saamhorigheid laten tonen aan patiënten en collega’s, en nu ook de buitenwereld.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl