Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: Nog twee weken te gaan

Als we naar de cijfers van het Coronavirus kijken dan zien we een daling waar we trots op mogen zijn. De maatregelen die we hebben getroffen werken maar heeft enorm veel schade aan de economie. In Gouda zijn bedrijven zoals Grand Canyon, die elk jaar de ijsbaan rondom het oude stadhuis verzorgt en Banketbakkerij van den Berg die niet weg te denken is in de Gouds samenleving, helaas gevallen. Toch is het een feit. Desondanks moeten we positief blijven hoe moeilijk het ook is. Over twee weken is het 1 juni. Wellicht dat de horeca in Gouda iets meer lucht kan krijgen en buiten zijn of haar terras kan verlengen met de 1.5. meter regel.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 43.870
Aantal doden in Nederland: 5.670 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.537

Update: 14:00 uur: Vandaag zijn er 45 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 27 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 43.870 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Update 13:00 uur: De Gemeente Gouda vindt dat iedereen zich goed inzet in de 1.5. meter samenleving.

Update 10:25 uur: Gouwenaars kunnen weer gebruiken maken van het pontje bij GOUDasfalt.

Update 09:24 uur: De horeca is aan het voorbereiden voor 1 juni. Gewoon Gouds heeft een ruime opzet gecreëerd volgens twitteraar Raymond Aarsman. ”De horeca op de Markt in Gouda maakt zich op voor de opening op 1 juni. En mogelijk iets eerder, zo liet meneer Rutte doorschemeren. Het ziet er gelijk weer een stuk leuker uit als de tafels en stoelen – zij het op meer afstand – weer uitstaan” volgt Karel Baarspul op Facebook.

Foto: Karel Baarspul

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl