Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: Urinoirs in Gouda worden verwijderd

Gisteravond heeft premier Mark Rutte aangekondigd dat sportscholen, sauna’s, welnesscentra, speelhallen en casino’s mogelijk vanaf 1 juli weer open kunnen. Dat heeft premier Rutte bekendgemaakt na overleg met de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb). “Maar alleen als tegen die tijd blijkt dat het echt kan”, zegt Rutte. Als iedereen in Nederland zich aan de maatregelen houden is dit een reeele kans. ‘Maandag gaat het spannend worden’ zei Rutte nog. Maandag gaan namelijk de horeca weer (beperkt) open in Nederland.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 45.950
Aantal doden in Nederland: 5.903 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.713

Update 14:00 uur: Vandaag zijn er 182 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 16 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 32 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Update 12:20 uur: De Goudse Cheese Experience gaat maandag 1 juni open voor publiek. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft al vast een bloemetje gestuurd naar het nieuwe kaas walhalla.

Update 11:00 uur: In Gouda zijn de meeste toiletten en Franse urinoirs verwijderd. Gistermiddag werd een openbare toilet op de Markt al verwijderd zodat de ruimte beschikbaar kan worden gemaakt voor tafels en stoelen voor de horeca. Vandaag werd dan ook de urinoir verwijderd bij de Sint-Janskerk. Dit voor de inrichting terras Vidocq en Indonesische restaurant Nusa. Volgens Jaap van Rijn is dit goed nieuws.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl