Weekblad deGouda digitaal

Liveblog: Versoepelingen voor sommige nog niet genoeg

De crisiscommissie van het kabinet kwam gisteravond weer bij elkaar om de coronacrisis te bespreken. Op de persconferentie is zoals al verwacht aangekondigd een aantal maatregelen vanaf 1 juni te versoepelen, zoals eerder aangekondigd (en dus niet eerder dan 1 juni, zoals de horeca had gehoopt). Volgende maand mogen we weer op het terras een biertje drinken, een museum bezoeken en kunnen middelbare scholieren weer naar school. Vanaf 25 mei kunnen meerdere verpleeghuislocaties zonder besmettingen weer een bezoekregeling opzetten, 15 juni moet in alle instellingen weer ‘een vorm van bezoek’ mogelijk zijn. Ook de richtlijn voor bezoek aan ouderen die niet in een instelling wonen is aangepast: (als 1,5 meter afstand gehouden wordt) er kan volgende week weer visite komen.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 44.447
Aantal doden in Nederland: 5.748 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.627

Update 14:00 uur: Vandaag zijn er 14 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 33 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.447 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Update 10:00 uur: Pop-up restaurant De Museumtuin opent op korte termijn drie avonden per week.

Update 07:40 uur: Gisteravond zijn de nieuwe ‘versoepelingen’ bekend gemaakt door minister-president Mark Rutte. Daar waar sommige tevreden terugkijken naar de versoepelingen zijn er ook veel teleurgesteld. Zo kunnen de sportscholen nog steeds niet open. Toch was er één kleine verrassing voor de horeca. Nee ze mogen niet eerder open maar er mogen 30 man in een restaurant of bar exclusief het personeel. Dat laatste werd gisteravond toegevoegd. Herman Schoemaker van Thai restaurant Bangkok City kan hier niets mee en zal voorlopig het houden op bezorgen en afhalen.

Update 07:00 uur: Hieronder het overzicht van der versoepelingen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl