Weekblad deGouda digitaal

Livevlog: VVV Gouda op 27 mei weer open

De crisiscommissie van het kabinet kwam dinsdagavond weer bij elkaar om de coronacrisis te bespreken. Op de persconferentie is zoals al verwacht aangekondigd een aantal maatregelen vanaf 1 juni te versoepelen, zoals eerder aangekondigd (en dus niet eerder dan 1 juni, zoals de horeca had gehoopt). Volgende maand mogen we weer op het terras een biertje drinken, een museum bezoeken en kunnen middelbare scholieren weer naar school. Vanaf 25 mei kunnen meerdere verpleeghuislocaties zonder besmettingen weer een bezoekregeling opzetten, 15 juni moet in alle instellingen weer ‘een vorm van bezoek’ mogelijk zijn. Ook de richtlijn voor bezoek aan ouderen die niet in een instelling wonen is aangepast: (als 1,5 meter afstand gehouden wordt) er kan volgende week weer visite komen.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 44.888
Aantal doden in Nederland: 5.788patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.649

Update 14:00 uur: Vandaag zijn er 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 13 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.888 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

 

Update 13:20 uur: Bar de Tapperij aan de Markt heeft zijn tijd goed benut om het een en ander opgeknapt.


Update 12:00 uur: Ondanks het Coronavirus wordt er flink gebouwd aan het stationsgebied in Gouda. Het krijgt al aardig vorm.

Update 09:00 uur: De VVV Gouda in de Waag gaat op woensdag 27 mei weer open voor publiek. Openingstijden vanaf woensdag 27 mei: woe t/m zon van 10.00 – 15.00 uur. Tot die tijd is de VVV wel 7 dagen in de week bereikbaar via website en telefoon.

Gouda kaasmarkt
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zal de GOUDA KAASMARKT dit jaar niet plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl