Weekblad deGouda digitaal

Marktkoopman Leo Versluis na ruim 30 jaar markt: ‘Elke dag is nieuw’

Leo Versluis staat al sinds 1986 onafgebroken met zijn kaasspecialiteiten op de Goudse markt. “In ruim dertig jaar tijd heb ik tien keer verzuimd, als de hele markt werd afgelast wegens weersomstandigheden. Je kunt niet zomaar wegblijven. Dat doet jezelf niet veel goeds, maar je marktcollega’s en klanten al helemaal niet.”

Samen met zijn vrouw Karin staat hij elke dinsdag bij het winkelcentrum Bloemendaal, op de Markt (donderdag en zaterdag) en in Krimpen aan den Lek (vrijdag). De boerenkaas is wel een ‘hot item’ bij hem “Het is een mooie romige kaas die goed van smaak is. Een kaas zoals kaas moet zijn. De persoonlijke aandacht bij de verkoop en gezelligheid, daarin zijn wij onderscheidend. Wij zijn dan ook een bekend gezicht voor velen, zeker als je al zo lang op de markt staat.”

Echt ouderwetse marktkramen
Tijden veranderen op de markt, tegenwoordig zie je meer verkoopwagens. Dat merkt Leo ook, want zelf heeft hij er ook een. “Het was vroeger spannender. Bijvoorbeeld als er veel wind stond, was er altijd de ergernis dat je niet wist of je je kraam wel kon opbouwen. Daar kon je achteraf wel met je mede marktkooplieden om lachen, maar op dat moment was het vervelend.”

‘Elke dag is nieuw’
Mensen kunnen denken dat op de markt staan eentonig is, maar dat ziet Leo heel anders. “Elke dag is nieuw. Elk seizoen is anders. Je weet nooit wat er morgen gebeurt. Nu zit je in de toeristentijd, dat geeft sjeu aan het hele verhaal. Het mooie is dat de gemeente veel promotie maakt voor Gouda.”  Op de markt zijn er allerlei verhalen. “De ene keer sta je iemand te feliciteren en op het ander moment geef je een hand omdat een dierbare heen is gegaan. Bezoekers durven de deur voor jou open te zetten en dat maakt het contact gemakkelijk.” Vaste klanten heeft Leo zeker. Halen zij altijd hetzelfde? “Velen wel. Ik grap dan elke keer ‘hetzelfde recept?’, want dat is daadwerkelijk zo.”

Het onderlinge contact met andere marktkooplieden is behoorlijk goed, zo ervaart Leo. “Zowel privé als op de markt. Er zijn ongetwijfeld mensen die je minder goed kent of met wie je niet samen door een deur kan. Op zich zijn wij als marktkooplieden één grote familie. Zoals ik zei: ik heb zelden verzuimd. De markt maak namelijk je nooit alleen, dat doe je met z’n allen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl