Weekblad deGouda digitaal

Medailles voor Donker en van Leeuwen tijdens EK Ju Jitsu

Gouda – Afgelopen weekend hebben vijf Goudse Fighting Ju Jitsuka’s van Den Edel Gouda NL deelgenomen aan het Europees kampioenschap seniors in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Alle vijf eindigden ze bij de beste 7 van Europa. Donny Donker (24) pakte het brons, terwijl Aafke van Leeuwen (26) goed was voor zilver.

In de categorie -94 kg won Donker in de kwartfinale overtuigend met Full Ippon van de Italiaan Deda. De halve tegen de vice wereldkampioen uit Frankrijk Perez, waar de Rotterdammer een maand geleden nog van wist te winnen tijdens de Grand Slam in Parijs, werd helaas nipt verloren. In de strijd om het brons liet Donker zijn tegenstander Stefan Strauch uit Duitsland vanaf het eerste moment zien dat er voor hem niets te halen viel. De bronzen EK medaille ging mee naar Nederland.

De als eerst geplaatste Aafke van Leeuwen had een bye in de eerste ronde. In de kwartfinale zette ze de nummer 2 van het afgelopen WK, Annalena Bauer uit Duitsland, vakkundig opzij (9-6). In de halve finale was ook de Française Clarisse Habricot niet opgewassen tegen de Nederlandse routinier (13-08). In de finale kreeg de Duitse Theresa Attenberger twee keer de kans om punten te pakken in het grondgevecht. Van Leeuwen was dit keer helaas niet bij machte om deze sterke aanvallen te pareren, waardoor ze genoegen moest nemen met zilver. Ecco van der Veer (-62kg), Boy Vogelzang (-77kg) en Chabeli Arenberg Peeters (-57kg) eindigden in het sterke deelnemersveld tijdens dit EK alle drie op een verdienstelijke 7e plaats.


Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl