Weekblad deGouda digitaal

Medewerkers Vierstroom Zorg Thuis krijgen e-bike

Gouda – Een aantal medewerkers van Vierstroom Zorg Thuis van twee wijkteams in Gouda en Woerden krijgt bij wijze van proef een e-bike. De verzorgenden en verpleegkundigen kunnen met de elektrische fietsen hun cliënten in de wijk gaan bezoeken. Naar verwachting leidt de inzet van e-bikes er toe dat meer cliënten zorg kunnen ontvangen. Zorgverzekeraar VGZ heeft hieraan bijgedragen.

De e-bike heeft gemiddeld een hogere snelheid dan de reguliere fiets, wat leidt tot afname van reistijd. Tijd die omgezet kan worden in zorgtijd voor cliënten. Vierstroom Zorg Thuis verwacht dat door de tijdwinst meer cliënten zorg kunnen ontvangen met hetzelfde aantal personeelsleden. Naast tijdwinst verwacht Vierstroom Zorg Thuis dat medewerkers vaker de fiets nemen wat de vitaliteit en het werkplezier ten goede komt. Een win-win situatie dus voor alle betrokkenen.

Vierstroom Zorg Thuis start de proef met de e-bikes 1 augustus aanstaande voor een periode van vijf maanden. Een achttal medewerkers van de wijkteams in Gouda en Woerden heeft dan de beschikking over een e-bike. Tijdens de proef wordt beoordeeld of de inzet van e-bikes inderdaad leidt tot de verwachtte voordelen en of de inzet van e-bikes binnen Vierstroom Zorg Thuis op grotere schaal haalbaar is.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl