Weekblad deGouda digitaal

Meer toezicht op illegaal dumpen huisvuil

Gouda – Gemeente Gouda start vanaf 1 augustus met extra toezicht op het dumpen van huisvuil. De proef duurt tot het einde van dit jaar in de wijken Korte Akkeren, Westergouwe en een deel van de binnenstad. Vanaf 1 januari 2018 start Afval Scheiden Loont (ASL) en wordt toezicht in heel Gouda ingevoerd.

Doelstelling van deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat bewoners op het juiste moment hun afval aanbieden om zwerfafval te voorkomen. “Als afval toch verkeerd wordt aangeboden naast containers of op straat, dan gaan we daarop handhaven en beboeten”, zegt wethouder Jan-Willem van Gelder. In de bovengenoemde wijken zal tijdens de proef extra toezicht worden gehouden.

Boete fors omhoog
De boete voor verkeerd aanbieden van afval blijft tijdens deze proef nog 90 euro. Per 1 januari gaat de boete omhoog naar 168,75 euro. Waar voorheen de gemeente Gouda nog de kosten voor het verwijderen van het illegaal geplaatste afval voor haar rekening nam, wordt deze nu verhaald bij de overtreder onder de motto ‘de vervuiler betaalt’.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl