Weekblad deGouda digitaal
wespen

Meer wespen door zomerweer

#Gouda- Wie deze weken veel buiten zit , zal hebben gemerkt dat er steeds meer wespen rondzoemen. Het zomerse weer en het uitblijven van regenbuien zijn ideale omstandigheden voor de wesp. Insectenbestrijder Peter Kerkvliet maakt deze week overuren in Gouda en omgeving.

“Waar we gemiddeld genomen zo’n twintig keer per week in actie komen voor het opruimen van een wespennest, rukten we deze week al zo’n 45 keer uit”, vertelt Kerkvliet. De wespen vliegen in en uit hun nesten op zoek naar eten. Het aantal wespen in een nest wordt alsmaar groter en deze weken bereikt dit z’n hoogtepunt. “Wespen kunnen zich overal nestelen. Dit kan in een spouwmuur, onder een dakgoot of onder een bladerdak in een boom. Als het maar droog is. Een nest kan zo groot zijn als een voetbal. De insekten kunnen gevaarlijk zijn, zeker als zij in grote aantallen aanvallen. Laat een nest daarom zo snel mogelijk verwijderen”, luidt zijn advies. Hij vult aan: “Sla niet naar een wesp en plak nooit de ingang van een nest dicht. Het beestje weet altijd een ingang te vinden. Het dichtmaken, verergert de overlast.”

Plaagdierbestrijding
Verder adviseert Kerkvliet zoetigheid (ter afleiding) op een afstand van zo’n vijf meter van het terras te plaatsen. “Glazen afdekken heeft geen zin. Door het drinken zit er al zoetigheid aan de buitenkant van het glas en ze ruiken het toch wel”, vertelt de vervanger van Gerrit van Vuuren die normaalgesproken het aanspreekpunt is in Gouda. Het aantal wespen verschilt per jaar en is afhankelijk van het weer. “Dit jaar zijn er duidelijk meer dan vorig jaar. Pas zodra het kouder wordt of als het flink gaat regenen, zal het aantal afnemen.” Bel voor meer informatie met de afdeling plaagdierbestrijding van Cyclus in Gouda: (0182) 547 500 (op werkdagen tussen 7.30 uur en 17.00 uur).

Door Bonnie van Doorn
wespen

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl