Weekblad deGouda digitaal

Meerderheid Goudse raad tegen komst mega-moskee

#Gouda – De komst van een grote moskee in Gouda-Noord lijkt voorlopig van de baan. Ook de ChristenUnie in de Goudse gemeenteraad gaat vrijwel op woensdag 11 maart zeker tegen stemmen. Fractievoorzitter Theo Krins heeft zaterdag een bericht hierover van de NOS bevestigd. Ook de VVD in de Goudse gemeenteraad keerde zich eerder deze week al tegen de plannen.

“Wij zijn niet tegen de komst van een moskee op zich”, aldus Krins. “Maar we hebben als raad in oktober heel constructief aan het college aangegeven wat onze bezwaren waren. En sindsdien is er geen centimeter meer bewogen. De stellingen lijken te zijn ingenomen. In dat geval moeten wij ook een keuze maken en zijn er meer minnen dan plussen voor het plan.”

De ChristenUnie deelt ook de financiële bezwaren van de nee-stemmers. Bovendien zijn de bewoners veel te weinig betrokken bij het project, dat een grote impact op de omgeving heeft. Ook de verkeersveiligheid rond het complex, dat naar verwachting heel veel bezoekers gaat trekken, vindt de partij niet goed gewaarborgd. De gemeenteraad moet woensdag een definitief besluit nemen over de megamoskee. Het college wil drie bestaande moskeeën samenvoegen op het terrein van de leegstaande Prins Willem Alexander-kazerne.
Het bestuur van de moskee heeft al gezegd dat als de raad tegen is, het zelf een andere weg zal kiezen om het kazernecomplex te kopen. Er zou voldoende geld in kas zijn om dat te kunnen doen. Dat geld zou vooral afkomstig zijn vanuit de Marokkaanse gemeenschap in Gouda die per gezin tenminste 1.500 euro moest opbrengen. Mede om die reden is er ook tegenstand vanuit de Marokkaanse achterban tegen de komst van de mega moskee.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl