Weekblad deGouda digitaal

Memphis Depay opent Cruyff Court Moordrecht

Moordrecht – Voetbaltalent Memphis Depay heeft vandaag de officiële opening van het Cruyff Court in Moordrecht verricht. Bij de opening werd het Cruyff Court direct in gebruik genomen. Onder leiding van Memphis vond een demowedstrijd plaats waar naast enkele kinderen ook wethouder Jan Verbeek, dorpswethouder Jan Willem Schuurman en gastspeler Tonny Vilhena aan deelnamen. De hele middag zijn er sport- en spelactiviteiten door Sportstichting Zuidplas op het Cruyff Court georganiseerd voor de kinderen uit Moordrecht.

Wethouders Jan Verbeek en Jan Schuurman zijn ontzettend trots op deze prachtige voorziening in de gemeente Zuidplas. ‘Dit Cruyff Court is toegankelijk voor alle kinderen die van sport en spel houden. De kernwaarde ‘Creating Space’ die de Johan Cruyff Foundation uitdraagt, onderstrepen wij dan ook van harte. Zuidplas biedt ruimte aan spelen en sport!’

Achtergrond

Memphis Depay is voetbaltalent van het jaar 2015. Ieder voetbaltalent van het jaar mag een Cruyff Court plaatsen op locatie naar keuze. Memphis heeft aangeven dat hij een Cruyff Court in Moordrecht wil laten realiseren. De gemeente Zuidplas heeft gehoor gegeven aan die wens. Het Cruyff Court is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation.

OVER DE JOHAN CRUYFF FOUNDATION 

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt overal ter wereld sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geeft de Cruyff Foundation kinderen de ruimte om te sporten en te spelen. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Elke week geeft de Cruyff Foundation zo duizenden kinderen de ruimte om te sporten en te spelen. Want ieder kind verdient een gezonde toekomst.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl