Weekblad deGouda digitaal

Mensen met een beperking vragen aandacht voor toegankelijkheid Goudse horeca

Gouda – De Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking (GAB) gaat de toegankelijkheid van 50 Goudse eetgelegenheden onderzoeken in het kader van de Week van de Toegankelijkheid, die op 3 oktober is begonnen. De GAB reikt op woensdag 5 oktober een award uit aan restaurant De Kleischuur aan de Vest. De Kleischuur heeft een aantal maatregelen getroffen waardoor mensen met een beperking zelfstandig deze horecagelegenheid kunnen betreden.                                                 

Jaarlijks wordt de Week van de Toegankelijkheid georganiseerd, ook de GAB doet hier aan mee. Het doel is de samenleving bewuster te maken van de noodzakelijke toegankelijkheid voor mensen met een beperking. In 2016 is het thema ‘Welkom aan tafel’.

Eetgelegenheden in Gouda
Tijdens de Week vraagt de GAB aandacht voor de toegankelijkheid van eetgelegenheden in Gouda. Soms is er net iets meer nodig voordat mensen ook werkelijk binnen kunnen komen. De ervaring van de GAB is namelijk dat mensen zonder beperking vaak geen idee hebben welke belemmeringen er zijn voor mensen met een beperking. Een simpel opstapje is bijvoorbeeld voor gezonde mensen geen probleem, voor iemand met een beperking betekent dit dat hij of zij er niet in kan.

Award voor Kleischuur
Met de award voor de Kleischuur wil de GAB andere horecagelegenheden in Gouda aanmoedigen nog meer te gaan doen aan toegankelijkheid, zodat meer mensen met een beperkingen uit eten kunnen in Gouda. Ze zullen hiervoor een Quick Scan ontvangen met de vraag om deze samen met vrijwilligers van de GAB in te vullen. De GAB gaat samen met Corina Kerkmans, fractievoorzitter voor de Partij van De Dieren, een kopje koffie drinken in De Kleischuur. Mevrouw Kerkmans zal zittend in een rolstoel ervaren hoe het is een horecagelegenheid te betreden en een kopje koffie te bestellen.

Kerkmans, diende in februari van dit jaar en motie in om het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking in Gouda om te zetten van concreet naar lokaal beleid. De motie werd vrijwel unaniem aangenomen.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl