Weekblad deGouda digitaal

Middelbare scholen in Gouda doen mee aan NK Debatteren voor Scholieren

Gouda – Het CSG De Goudse Waarden en het Driestar College uit Gouda zijn twee van de 123 Nederlandse vo-scholen die dit jaar debatteren tijdens de 19e editie van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren. Scholen uit heel Nederland reizen naar Utrecht voor de derde en laatste voorronde op vrijdag 2 december.

 De leerlingen gaan in debat met elkaar over actuele maatschappelijke thema’s, zoals of lhbt-docenten verplicht uit de kast moeten komen en of de aparte categorie ‘paralympische sporter van het jaar’ moet worden afgeschaft.  Het kampioenschap wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Universiteit Utrecht, gemeente Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Gastlocatie dit jaar is het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Deze school zet jonge mensen aan tot denken en redeneren vanuit verschillende invalshoeken en is een uitgesproken debatschool.

Succesformule
Het is het 19e jaar op rij dat het Nederlands Debat Instituut het kampioenschap organiseert voor havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw. Het is uitgegroeid tot de grootste parlementaire debatcompetitie voor leerlingen in Nederland. Ter voorbereiding op het debattoernooi ontvangen nagenoeg alle scholen een debattraining in de klas. Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat uit drie voorrondes en een finale. Per voorronde gaan de 10 beste scholen door naar de finale op Universiteit Utrecht op zaterdag 21 januari 2017.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl