Weekblad deGouda digitaal

Midden-Holland krijgt een speciale huisartsenpost

De HuisArtsenPost (HAP) Midden-Holland opent vanaf vrijdag 20 maart een Nood HAP waar mensen met luchtwegklachten, die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, terecht kunnen voor huisartsenzorg.

Deze Nood HAP bevindt zich in het Groene Hart Ziekenhuis.
De Nood HAP is in een afgesloten deel van het gebouw van het ziekenhuis en is toegankelijk via een eigen ingang. Deze ingang bevindt zich tussen de parkeergarage P2 en de Hoofdingang van het Groene Hart Ziekenhuis.

Tijdens kantooruren bellen patiënten naar de eigen huisartsenpraktijk. De huisarts maakt een inschatting of een bezoek aan de Nood HAP nodig is. Tijdens avond- nacht- en weekenduren bellen patiënten naar de HAP Midden-Holland. De Nood HAP is dus niet via inloop toegankelijk. De huidige HAP blijft functioneren zoals normaal: huisartsenspoedzorg in de avond-, nacht- en weekenduren voor patiënten zónder luchtwegklachten.
Het inrichten van een Nood HAP maakt onderdeel uit van de regionale opschaling van de zorg. De capaciteit van de HAP neemt hierdoor toe en ook zijn de isolatiemaatregelen op de Nood HAP eenvoudiger uitvoerbaar. Huisartsen bereiden zich zo voor op een toename van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

Gezien de drukte is het zeer belangrijk dat patiënten de huisarts en de huisartsenpost alléén bellen als het echt nodig is. Dit om overbelasting van de huisartsenzorg te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl