Weekblad deGouda digitaal

Mijlpaal voor Taalhuis Gouda

Gouda – Taalhuis Gouda heeft vandaag de 200ste aanmelding binnen gehad. Dit melde zo juist directeur-bestuurder van Bibliotheek Gouda Erna Staal op twitter.

In het Taalhuis worden Gouwenaars met een taalvraag  geholpen met het vinden van passend aanbod in de stad. Het gaat om mensen die moeite hebben met lezen of schrijven, of een lage digitale vaardigheid hebben. In Gouda wonen ongeveer 9.000 laaggeletterden, dat is net onder het landelijk gemiddelde. Op 6 juli 2017 tekenden 27 organisaties uit de stad het Taalakkoord. Waaronder professionele taalscholen zoals IVIO-opleidingen, Prago, LES, Acceptus, SVS Inburgering en Totaal Onderwijs. Maar ook vrijwilligersorganisaties zoals Stichting Taalontmoeting, Stichting Steunpunt OOG, Humanitas, Kerk & Vluchteling, Vluchtelingenwerk en Wijkteam Korte Akkeren. In het Taalhuis Gouda is alle informatie over het aanbod van deze organisaties gebundeld en actueel.

 

Wil je beter Nederlands leren en zoek je een cursus? Of wil je vrijwilliger worden en anderen verder op weg helpen? Meld je dan hier aan.

Download nu deGouda app voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl