Weekblad deGouda digitaal

Minder gezinnen met kinderen verhuisd

In de eerste helft van 2019 verhuisden vrijwel evenveel mensen als in dezelfde periode een jaar eerder. Er verhuisden minder gezinnen met kinderen, maar meer jonge ongehuwd samenwonende stellen. Het aantal verhuisde personen ligt nog steeds op een hoog niveau. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Nadat er vanaf 2014 elk jaar meer mensen verhuisden, was er in 2018 een daling van 5 procent. In het eerste halfjaar van 2019 lag het aantal verhuisde personen met 864 duizend op vrijwel hetzelfde niveau als een jaar eerder. In 2017 verhuisde in het eerste halfjaar een recordaantal van 912 duizend mensen. In de tweede helft van een jaar wordt er doorgaans meer verhuisd dan in de eerste helft.

Meer jonge samenwoners zonder kinderen verhuisd
In het eerste halfjaar verhuisden 6 procent meer jonge ongehuwd samenwonende stellen dan een jaar eerder. In de jaren daarvoor daalde het aantal verhuizers in deze groep, net als bij de gezinnen met kinderen. Bij de gezinnen met kinderen zette de daling in het eerste halfjaar juist door. Tussen 2014 en 2017 wisselden juist relatief veel gezinnen van woning.

Meer verhuisd in of vanuit Amsterdam
Van de vier grote steden zijn in het eerste halfjaar van 2019 alleen in Amsterdam meer jonge gezinnen met kinderen verhuisd, binnen de stad of naar een andere gemeente, dan een jaar eerder. In die stad steeg ook het aantal verhuizende jonge samenwoners zonder kinderen sterker dan in Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

De verhuisgeneigdheid van jonge gezinnen met kinderen was in 2018 wat lager dan in 2015. In de vier grote steden wilde de helft van hen binnen twee jaar verhuizen, in de rest van Nederland was dat 30 procent. Stellen zonder kinderen die in een van de vier grote steden woonden, hebben met 64 procent het vaakst een verhuiswens, net zo veel als in 2015.

 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

 

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl