Weekblad deGouda digitaal

Mirjam en Herman Kok nemen afscheid van de winkel aan de Markt

Gouda – Er zijn ondernemers waar je bij de eerste kennismaking gelijk voelt dat ze met veel liefde en passie met hun bedrijf en klanten bezig zijn. Dat gevoel kreeg ik direct bij Herman en Mirjam Kok van de Primera-winkel aan de Markt 68 in Gouda. Die band met hun klanten blijkt ook uit de ruim 90 (!) mooie reacties op ons Facebook-bericht dat Herman en Mirjam hun Primera winkel hebben verkocht en per 1 juli aan een  nieuwe fase in hun leven gaan beginnen. Voor de insiders, de winkel blijft in goede handen: ondernemersechtpaar Fauve & Jurgen Kok neemt de zaak en het personeel over. Geen onbekende in regio met o.a. de Primera in winkelcentrum Bloemendaal.

Op zeventienjarige leeftijd, nu 41 jaar geleden, begon Herman met zijn eigen Primera winkel. Toen nog met hulp van zijn moeder die hem het vak van de detailhandel bijbracht. De eerste winkel was in de Lange Groenendaal op het hoekje. Zijn vrouw Mirjam werkte de eerste twaalf jaar nog in het ziekenhuis, maar nadat er kinderen in het gezin Kok kwamen moesten er keuzes worden gemaakt. Mirjam stopte met haar baan in de zorg. Vanaf dat moment stond het gehele gezin van Herman en Mirjam in dienst van de winkel. 

Er volgde een sprong in het diepe met de verhuizing naar de Korte Groenendaal. Het gezin moest alles op alles zetten om er een succes van te maken. Dus even geen vakanties en ook van de auto werd tijdelijk  afscheid genomen. Het werd een succes en dat heeft veel te maken met betrokkenheid van Herman en Mirjam bij hun klanten. Vier jaar geleden vervolgde het avontuur met de opening van een prachtige winkel aan de markt. Hiermee ging de droom van Herman in vervulling. Een winkel aan de Markt in Gouda, dat is de mooiste plek met geweldig uitzicht en altijd reuring. Het doel was bereikt.

Hoe run je samen een winkel? Je moet elkaar de ruimte geven en dezelfde interesses hebben helpt ook. In de winkel heeft Herman het laatste woord, thuis is dat Mirjam. Het is samen zoeken naar de juiste balans. Niet altijd gemakkelijk aangezien de meeste ondernemers ook nogal eigenwijs kunnen zijn. Een keer heeft Mirjam haar ontslagbrief aan Herman overhandigd. Wat de aanleiding was weten ze niet meer maar ze hebben er achteraf veel om kunnen lachen en het heeft hen dichter bij elkaar gebracht. 

Terwijl ik in gesprek ben merk ik dat beiden nog vol energie en passie met hun Primera-winkel bezig zijn, maar een goed ondernemer denkt ook na over het juiste moment van stoppen. Hun werkplanning aan de koelkast thuis is leeg vanaf 1 juli 2019. De volgende fase in hun leven. Een nieuw avontuur, een sprong naar het onbekende, maar met een rugzak vol levenservaring. 

Met een Primera-paraplu loop ik de winkel uit, terug de regen in. Vol met energie en inspiratie. Wat een prachtige mensen, hier word ik blij van. Namens, denk ik, heel veel Gouwenaars, dank je wel voor 41 jaar Primera. 

Het ga jullie goed, Mirjam en Herman Kok.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl