Weekblad deGouda digitaal

Mogelijk 8 weken schaatspret in Gouda

Gouda – White House Development kijkt in samenwerking met Organisatieburo Grand Canyon, Kruim en de gemeente Gouda naar de mogelijkheden tot het plaatsen van een ijsbaan in de Gouwekerk. De voormalige kerk werd in juli van dit jaar verkocht aan een particulier investeerder. White House Development onderzoekt op dit moment, in opdracht van de eigenaar, alle mogelijkheden voor de toekomstige, permanente invulling van de Gouwekerk.

“Aangezien de kerk op dit moment leeg staat en jarenlang zeer beperkt toegankelijk is geweest voor inwoners van de stad en toeristen, openen we nu graag de deuren. Niets leuker dan dit mogelijk te kunnen combineren met een groots evenement”, vertelt Nick Faken van Kruim. “Naast de IJsbaan proberen we meerdere pop-up events te organiseren totdat er een toekomstbestendige invulling van dit bijzondere gebouw is”, aldus Faken.

Remko van der Hammen, Grand Canyon: “Een ijsbaan in de Gouwekerk is een prachtige aanvulling op de Goudse winterevenementen en een mooie aanloop naar de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis. Het zou de eerste keer zijn dat er een ijsbaan in een Gotische kerk komt te liggen in Nederland. Een zeer bijzondere locatie om een rondje te schaatsen, deze kans krijg je maar 1 keer in je leven.”

De Goudse IJsbaan rondom het Stadhuis keert dit jaar na groot succes terug. Van woensdag 19 december tot en met zondag 13 januari kan er weer volop worden geschaatst op het mooiste marktplein van Nederland. De ijsbaan in de Gouwekerk zal naar verwachting geopend zijn van 17 november tot 16 december.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl