Weekblad deGouda digitaal

Mogelijk belangstellende voor Turfmarktkerk

Gouda – Projectontwikkelaar Timpaan, eigenaar van de kerk, laat weten mogelijk een belangstellende te hebben voor het kopen van de Turfmarktkerk en de bijbehorende grond. Het gaat om buurtbewoner de heer K. Boutachekourt.

Afgelopen maanden werd duidelijk dat de Turfmarktkerk niet meer te redden viel. De bouwkundige staat van de kerk is zo verslechtert dat het wegens instortingsgevaar té gevaarlijk voor voorbijgangers zou zijn om dicht bij de kerk te komen. Directeur I. de Jong liet toentertijd weten “de kosten voor herstel van de fundering en restauratie zijn zo hoog, dat hierdoor behoud van de kerk en herbestemming niet meer mogelijk is. We zien geen andere optie dan de kerk te slopen.” Nu schijnt er toch een belangstellende te zijn om het pand te kopen en de daar bijbehorende grond.

Geïnteresseerde voor de Turfmarktkerk
Woordvoerder van bedrijf Timpaan, Klaas Telgenhof, laat weten momenteel te  onderhandelen met Boutachekourt. “Het ziet er naar uit dat wij het samen eens gaan worden over de transactie. Er is alleen nog een financieringsvoorbehoud. De directe buren van de Turfmarktkerk zijn al geïnformeerd over deze situatie.”

Boutachekourt is wetenschapper en directeur van het succesvolle bureau Publinc BV. Dit bedrijf is een onafhankelijk adviesbureau voor de publieke sector en de overheid. Het bedrijf focust zich voor op het verrichten van onderzoek, adviezen geven, coaching en training, procesmanagement en interim management. Of ze van plan zijn kantoorpanden te bouwen op de plek van de kerk is niet bekend.

(Verdere informatie volgt.)

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl