Weekblad deGouda digitaal

Mohamed (14) opent rij-opleiding Arriva

Op donderdag 23 januari gaan bij verschillende vestigingen van Arriva Nederland voor 1 dag vijf nieuwe bazen aan de slag. In Leiden staat de 14-jarige Mohamed aan het roer. Hij gaat op de  ‘directeur-stoel’ van Martijn van de Weijer zitten. Baas van Morgen Mohamed heeft deze dag zelfs de speciale taak om de eigen rijopleiding van Arriva in het westen van het land te openen.

Behalve de openingshandeling om 11.45 uur op de vestiging Leiden (Rijnsburgerweg 1) gaat ‘Baas van Morgen’ Mohamed ook mee tijdens een busrit en sluit hij aan bij een kick-off bijeenkomst over Keukenhof. Mohamed krijgt onder meer de opdracht om na te denken over hoe we (vervoer naar) Keukenhof interessant maken voor jongeren.

Eigen rijschool

Voor het opleiden van nieuwe chauffeurs heeft Arriva in Leiden een eigen rijschoolVijf rij-instructeurs leren de nieuwelingen het vak van buschauffeur aan. Er zijn bussen omgebouwd tot lesbus, helemaal ‘gepimpt’ en herkenbaar als lesbus. Mohamed heeft de eer om deze rijopleiding officieel te openen. Bij de onthulling zijn ook de rij-instructeurs aanwezig. In de regio West is Arriva momenteel op zoek naar nieuwe chauffeurs. De eigen opleiding tot buschauffeur start het hele jaar door. Daarnaast start in april van dit jaar de BBL-opleiding weer. Bij de BBL-opleiding krijgen deelnemers na het behalen ook het MBO niveau 2 diploma. Kijk voor meer informatie over de opleiding op www.busbaan.nu.

Baas van Morgen

Met het project ‘Baas van Morgen’ laat JINC, samen met deelnemende bedrijven zoals Arriva, zien dat een goede start op de arbeidsmarkt voor al het talent van morgen niet vanzelfsprekend is. Arriva is blij om deze kinderen de kans te geven één dag aan het roer te staan en hierdoor bij te dragen aan voor hun zeer waardevolle ervaringen en contacten.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl