Weekblad deGouda digitaal

Monument voor Goudse weeskinderen

Gouda – De Goudse beeldend kunstenaar Tineke Radder werkt en exposeert in het leegstaande Weeshuis aan de Spieringstraat in Gouda. Geïnspireerd door deze historische plek heeft ze de installatie ‘Verweesd’ gemaakt. De installatie is een monument voor de weeskinderen die gedurende driehonderd jaar in dit gebouw hebben gewoond.

Tijdens het werken in haar tijdelijke atelier dwaalden de gedachten van Tineke Radder vaak af naar al de kinderen die in het Weeshuis gewoond en geleefd hebben. Zo ontstond het idee om een kunstwerk te maken ter herinnering aan de weeskinderen. Het is een oud gebruik om een steen op een graf neer te leggen als teken dat je aan de overledene gedacht hebt.

Met dit idee als leidraad heeft Tineke Radder stenen van papier-maché gemaakt om zo haar gedachten aan de weeskinderen te verbeelden. Ze heeft driehonderd stenen gemaakt van papier-maché, voor elk jaar dat er kinderen in het Weeshuis hebben gewoond een steen. De stenen zijn opgehangen, ze zweven in de ruimte, dit omdat de kinderen alleen nog maar in herinnering aanwezig zijn.

Naast de installatie is er ook ander werk van Tineke Radder te zien in het Weeshuis. Tineke Radder maakt schilderijen en ruimtelijk werk, werkt met veel verschillende technieken en materialen en maakt zowel figuratief als abstract werk.

Openingstijden en adres
De expositie is tot en met zondag 25 november 2018 te bezichtigen en is ook op afspraak te bezoeken.

De finissage van de tentoonstelling is op 24 november van 15:00-19:00 uur

Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag: 11:00-17:00 uur

zondag 25 november : 12:00-19:00 uur

Adres: Spieringstraat 1, Gouda

Een afspraak maken: tineke@tinekeradder.nl

Website: www.tinekeradder.nl

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl