Weekblad deGouda digitaal

Monuta: Helft Nederlanders heeft voogdij na overlijden niet op orde

De helft van de Nederlanders heeft de voogdij voor hun kinderen niet geregeld wanneer zij komen te overlijden. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.108 respondenten uitgevoerd door Monuta Uitvaartverzekeringen in samenwerking met onderzoeksbureau NL-Eyes.

Slechts een derde van de gezinnen met thuiswonende kinderen heeft testamentair vastgelegd wie de voogdij over de kinderen krijgt bij overlijden. 47 procent van de respondenten geeft aan nog helemaal niets geregeld te hebben. Mannen hebben de voogdij voor hun kinderen vaker op orde dan vrouwen. 36 procent van de mannen geeft aan dit geregeld te hebben tegenover 31 procent van de vrouwen. In regio West heeft men de voogdij met 32 procent ten opzichte van het landelijk gemiddelde van 33 procent iets minder goed geregeld.

Huisdieren
Ook voor huisdieren is er in bijna de helft van de gevallen nog niets geregeld. 39 procent neemt aan dat nabestaanden de dieren in huis nemen, maar hebben hier niet echt iets over afgesproken. Wanneer er wel iets geregeld wordt, doen in het geval van huisdieren vrouwen dit opmerkelijk vaker dan mannen. 51 procent van de vrouwen weet bij overlijden waar hun huisdier terechtkomt tegenover 32 procent van de mannen.

Kosten uitvaart
Wanneer iemand komt te overlijden moeten er een hoop zaken geregeld worden. Ook financieel. Een uitvaart in Nederland kost al gauw tussen de 6.500 euro en 11.000 euro.

Met name jongeren blijven een schatting voor de kosten van een uitvaart schuldig. Driekwart van de respondenten geeft wel een schatting, die gemiddeld op bijna 6.500 euro uitkomt. Slechts een kwart geeft aan dat een uitvaart 8.000 euro of meer kost.

Driekwart van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering om de kosten van hun uitvaart te dekken. 62 procent denkt dat deze verzekering hoog genoeg is om de waarde van de uitvaart te dekken. 17 procent heeft geen idee of de verzekering hoog genoeg is om alle kosten te dekken. 21 procent denkt dat de verzekering niet hoog genoeg is.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android  

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl