Weekblad deGouda digitaal

Morgen live op GoudaFM: John Zoekt Nier

John van Schajik kreeg in het jaar 2000 van de dokter te horen dat hij met spoed opgenomen moest worden. John had die dag zijn bloed en urine laten testen, omdat hij last had van kramp, jeuk, kortademigheid, vermoeidheid en hij vocht vasthield. Zijn bloedwaarden stonden diep in het rood en zijn nieren functioneerden voor nog minder dan 4 procent.

Nadat John dat jaar een niertransplantatie met de nier van zijn zus kreeg kon hij er weer 17 jaar tegenaan. De functie van de nier ging langzaam achteruit en uiteindelijk moest John weer dyaliseren.

Dit jaar was er een onbekende donor die zich meldde bij het LUMC. Deze bleek een match te zijn en opnieuw werd John geopereerd. De operatie ging niet zoals gepland. De nier werd afgestoten. Eén dag na de operatie moest John weer onder het mes, deze keer om de nier weer te verwijderen.

Het enige wat John wil is een normaal leven met zijn vrouw en twee dochters. Hij moet nu sinds 2017 drie keer per week naar het ziekenhuis om daar vervolgens 4 uur aan de dialyse te zitten. ‘’Na afloop voel ik me beroerd en uitgewrongen en het kost me zeker nóg een dagdeel om bij te komen.’’ Daarbij mag hij maar 1 liter vocht per dag binnenkrijgen, omdat hij niet meer plast.

John wil graag weer energie, kunnen werken, sporten en vrijheid om met zijn vrouw en dochters op stap te gaan.

Luister morgenochtend naar John zijn verhaal rond half 7 ‘s ochtends op GoudaFM tijdens ”Goodmorning Sunshine”.

Oproep van John:
Ben (of ken) je een volwassene in goede gezondheid, met bloedgroep B of O, die bewust en weloverwogen een nier zou willen afstaan? Laat het me dan alsjeblieft weten. We zoeken misschien een naald in de hooiberg, maar niets doen is helemaal geen optie.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl